Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

По 40 години: Аполо никогаш не бил на Месечината!

пријавена од Lavot пред 8 месеци, 3 седмици. (www.taratur.com)

По повод 40-годишнината од спуштањето на првите луѓе на Месечината во склоп на проектот Аполо, поборниците на теориите на заговор тврдат дека такво слетување никогаш не се случило. Во својата аргументација наведуваат десет докази....

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Забава

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +5 гласови

  1. користени се жици за да изгледа дека се вее
  2. Рефлекцијата на сонцето од месечевата прашина е по светла од ѕвездите.
  3. Слетал, не се урнал.
  4. Едниот дел од леталото е останат на месечината, па затоа не може да се видат отпечатоците.
  5. Месечева прашина е многу поситна од песок, па затоа стапките изгледаат така.
  6. Не се гледа, но таму е. Не се гледа бидејќи се користени хиперголици и поради малата тежина на леталото.
  7. Немало CGI 1969
  8. Изложеноста на радијација од појасот била многу кратка.
  9. Слична можеби, не иста.
  10. Американците отидоа на месечината да ги победат русите, кога ја остварија целта ги откажаа сите понатамошни експедиции

 • +1 глас

  maki, pwnage :P