Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Доживотна пензија за ракометарките

  пријавена од vikt0r популарна пред 1 година, 4 месеци. (makfax.com.mk)

  Браво!

  9 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Вински паб во Скопје

  пријавена од kzograf популарна пред 1 година, 4 месеци. (utrinski.com.mk)

  Во чаршија е, супер идеја е.

  1 коментар | проблем? | категорија: Вести

  Образованието невозможно за лицата со посебни потреби

  пријавена од razvigor популарна пред 1 година, 4 месеци. (www.a1.com.mk)

  22-годишниот Милан Браздов боледува од церебрална парализа. Завршил основно образование. И покрај желбата да продолжи со школување во средно, тоа било невозможно.

  0 коментари | проблем? | категорија: Вести

  За данските ракометарки Македонија е земја на питачи

  пријавена од alifaan популарна пред 1 година, 4 месеци. (a1.com.mk)

  Дали само за данските, јас мислам за сите е.

  5 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Google го фака кризата

  пријавена од ta4ka популарна пред 1 година, 4 месеци. (www.webguild.org)

  Google Layoffs - 10,000 Workers Affected

  4 коментари | проблем? | категорија: Вести

  1 Убиен на ПМФ Горна зграда

  пријавена од ta4ka популарна пред 1 година, 4 месеци. (ta4ka.blog.com.mk)

  1 ubien kaj pmf gorna zgrada e? stvarno? obikolen e cel pmf so specijalci.

  29 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Гугл пак напаѓа, SearchWiki

  пријавена од Бунка популарна пред 1 година, 4 месеци. (googleblog.blogspot.com)

  Знам дека не е на македонски, но бидејќи на никој не му текнало да пише на македонски, еве ви на Инглиш! :)

  2 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Гори, гори...

  пријавена од vikt0r популарна пред 1 година, 4 месеци. (www.youtube.com)

  Телевизија Орбис Битола.

  3 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Пусти желби...!

  пријавена од zlochko популарна пред 1 година, 4 месеци. (dnevnik.com.mk)

  „Храбрите полицајци во ниту еден момент не се колебале, влегле во водата и го извлекле мажот, иако претходно неколкумина граѓани стоеле покрај брегот и само гледале како Б.Ц. се дави, без притоа некој од нив да се обиде да влезе и да му помогне.“

  7 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Македонија назадува по прашањето на родовата еднаквост

  пријавена од razvigor популарна пред 1 година, 4 месеци. (feministik.blogspot.com)

  Во последните три години Светскиот економски форум бележи константен пад на индексот на рамноправност меѓу жените и мажите во Македонија...

  6 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Buy Nothing Day — За што се работи?

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 4 месеци. (bnd.blog.com.mk)

  29–ти ноември 2008 е Buy Nothing Day, ден на кој имате можност да го замете предизвикот со тоа што ќе се исклучите од потрошувачкото лудило и ќе се вклучите во автентичниот живот...

  3 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Каде со паркингов?

  пријавена од sinbos популарна пред 1 година, 4 месеци. (www.on.net.mk)

  Аман више со тоа место за паркирање,никад нема ништо да решат...

  0 коментари | проблем? | категорија: Вести

  И додека сите се фатиле за ЕУ ко слеп за стап...

  пријавена од zlochko популарна пред 1 година, 4 месеци. (alsat-m.tv)

  ...од нивното административно седиште доаѓаат последните вести, кои гласат некако вака: „Македонците наречени ФИРОМакедонци во извештај на Брисел“. Као беше онаа теоријата од локалниве ни експерти на кајмакот? Името нема врска со националноста, така? :)))

  4 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Okta village travel

  пријавена од Бунка популарна пред 1 година, 4 месеци. (www.oktavillagetravel.com)

  Селскиот туризам во експанзија. =))

  2 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Беседа против мизогинијата

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 4 месеци. (femgerila.blog.com.mk)

  „Во период во кој се воведува веронаука во училиштата, прашуваме на кои вредности и ставови ќе бидат подучувани и воспитувани нашите деца?“

  19 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Македонија балканска силиконска долина?

  пријавена од kzograf популарна пред 1 година, 5 месеци. (novamakedonija.com.mk)

  Доброобразован кадар и високо познавање во информатичката технологија, пониски цени на трудот во споредба со европските пазари и предност во давањето услуги на „пократки“ релации. Ова се адутите со кои ќе настапат македонските информатички компании пред американските гиганти во ИТ.

  17 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Лесна му земја на Студент ФМ

  пријавена од darko156 популарна пред 1 година, 5 месеци. (za-sto-plakas.blogspot.com)

  Ко ќе ми текне дека и јас имав едно време, додека беше на врв во Гоце, радио емисија на студентско радио. Еееее.....

  3 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Од извори блиски до Фејсбук

  пријавена од strumjan популарна пред 1 година, 5 месеци. (komunikacii.net)

  Просто да не веруваш дека некој од промена на статус на Фејсбук направил „новинарска“ вест или пак прилог.

  5 коментари | проблем? | категорија: Вести

  Компјутер пред секое дете? Не, не заслужуваат.

  пријавена од vikt0r популарна пред 1 година, 5 месеци. (kirildimeski.wordpress.com)

  Авторот на текстов треба да се засрами за работите и штетите што ги направил врз компјутерите. А тоа што ги чистел и средувал каблите не е никаков плус тоа е морална обврска. Има и неколку непотребни упатства што ме извадија од такт кога ги читав. Срамота!

  8 коментари | проблем? | категорија: Вести

  „Гласот на народот“ повлечена оти била пристрасна спрема власта

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 5 месеци. (www.utrinski.com.mk)

  Види датум. Што се случи?

  8 коментари | проблем? | категорија: Вести