Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

WTF?!

пријавена од fidanovska пред 2 години. (dnevnik.com.mk)

"Ратомир Гроздановски, декан на Факултетот, објаснува дека вештачкото оплодување е поврзано и со други гревови: Да се создаде тоа дете, машкото семе се добива со мастурбација, која е исто така грев."

станала популарна пред 2 години | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Вести

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  не знам дали да ја гласам статијава. ама:
  Црквата е во право до некаде, ама од друга страна е и контрадикторна. Затоа што истата црква повикува на размножување, а во некои ситуации и „стипендира“ трето дете и сл... Но не сите кои не можат да имаат деца имаат правено такви гревови (абортуси) туку едноставно не можат да имаат деца. Ама сепак, родено дете = родено дете = нов живот = размножување = радост.
  Барем според мене...

 • +2 гласови

  Па и тоа е проблемот, на ниту едно од тие деца кои што се создадени или ќе бидат создадени на таков начин, нема на чело да им пишува "Lab experiment". На крај колку само има деца кои што се родени од силувана мајка, а потоа крстени во црква. Дали и тие деца, бидејќи не се "плод на љубов", треба исто така да бидат дискриминирани?

 • +3 гласови

  Џабе муабети. Постапките на црквата не може да се анализираат со вообичаените методи.

 • +2 гласови

  уште да објават прирачник “како да водите лљбов на боженствен начин“ :D

 • +1 глас

  http://preminportal.com.mk/content/view/...

  http://preminportal.com.mk/content/view/...

  Ако навистина ве интересира... дочитајте до крај.

 • +1 глас

  http://preminportal.com.mk/content/view/...

  Сепак, Црквата сеуште нема изградено јасен став.
  Дел од владиците излегоа со лично мислење.

 • +1 глас

  Ха, друже, ин витрото е измислено пред релативно малку години. Како чиста медицинска мерка. Нешто слично како очилата, на пример. Е сега, ако Бог на некој не му дал очи, а луѓето му помогнале да гледа, не знам и инвитрото ќе биде проблематично.

 • -1 глас

  Не е проблем со ин витро клетката. Туку со оние оплодени ембриони кои се фрлаат. Тоа е убиство.
  Реков, прочитајте го тој долгиот текст од линкот, за да се запознаете со проблемот во целина.

 • +2 гласови

  url-то до дневник е погрешно, бидете внимателни со url-а до дневник, утринкси, он.нет и слични сајтови кои користат webbuilder на Nextsense бидејќи тој глупав софтвер прави тотална збрка со url-ата.