Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Стартува легалната шпионажа во Романија

пријавена од gdamjan пред 1 година, 2 месеци. (www.makfax.com.mk)

немајте гајле и кај нас ќе дојде ова

станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Вести

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Веста е малку контрадикторна, да ги „надгледуваат“, или да ги „запишуваат“.
  Повеќе ми се верува дека е второво, т.е. да ги чуваат логовите.
  .
  А, немаме гајле, веќе е дојдено... само што почнаа пред да го донесат законот. И не само што ги чуваат логовите, туку и прислушуваат и бележат.

 • +2 гласови

  абе си остваруваат луѓето ;-)

 • +1 глас

  Па не само логови... Јас од веста разбирам и дека содржината имаат обврска да ја чуваат.

 • +3 гласови

  Факд-ап! Под закрилата на „борбата против тероризмот“ се прават најголемите злосторства против правата и слободите на поединецот.
  Ужас!

 • +1 глас

  кај нас е дојдено уште пред 2 години ако не се лажам?

 • +1 глас

  According to the new law, telecom companies must record and store for six months information such as dates and numbers of phone calls. In March, the addresses of e-mails will also be stored under the same law. Authorities can request the stored information after a person is indicted for an alleged crime with court approval.

  Authorities said the contents of conversations and e-mails will not be recorded and the data will help in the investigation of serious crimes and terrorism. But opponents fear that it might be abused.

 • +1 глас

  ваљда ова е вистината... кај нас до скоро не беше јасно кои се обврските на операторите. Но од лани се донесе закон за таканаречен „lawfull intercept“ што значи инсталирање на специјална опрема кај операторите преку која МВР може во realtime да ги прислушува податоците на било кој корисник БЕЗ операторот да знае.