Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

RSS канали за TIME.mk

пријавена од starchild пред 1 година, 1 месец. (www.time.mk)

Официални RSS канали за TIME.mk Плус нови категории: СКОПЈЕ, ЗДРАВЈЕ, БЛОГОВИ

станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Вести

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  Супер, баш ова ми требаше, да ми стигаат спортски вести од нашиве медиуми на Google Reader. Поздрав :)

 • +2 гласови

  Од блогосферата има само од blog.com.mk, за жал.
  Се надевам дека ќе ги вклучат и другите извори, затоа што најинтересните блогови се на друго место.

 • +1 глас

  Па ако сакате да бидете иновативни, обдерете 20-30 референтни блогови и ставете ги во мечингот на постојните категории, рамо до рамо со печатените и електронските медиуми. Па на пр. кога ќе се појави сторија за Линукс, текстот во НМ, Вечер да биде дополнет и со текст на Дамјан на пр. на истата тема.

  Не знам можеби да објаснам што точно предлагам, но генерално не е интересно да се има посебна категорија блогови, интересно е да се спојат блог постовите со соодветните вести за читателите да имаат сеопфатен преглед но и независен граѓански поглед на работите.

 • +1 глас

  те сфаќам што сакаш ама сепак што ако напишам пост со наслов Пичка ви матер Линукс и граѓани на РМ

  пред да ми дајте минус, поентата е дека блоговите не можат да бидат релевантни за рамо до рамо да стојат со печатените и електронските медиуми.

 • +3 гласови

  во право си, повеќето класични медиуми се полоши

 • +1 глас

  а зш не ги додадат блог постовите најдолу и на насловна на средина кај што се новите вести?

 • +4 гласови

  кога сме повторно кај time.mk, можеби се повторувам, али сакам да заклучам нешто ново. На презентацијата пред Нова година во Точка, која беше една од најдобрите и најзабавни презентации на кои сум бил во МКД, едниот дечко од Гугл фино ни објасна дека Google loves Open Source, а другиот дечко (Игор?) држеше предавање за сервис кој е 100% корисен и го користам постојано, без притоа да знам што сѐ се извршува „зад мене“. И тоа ме натера да помислам дека едниот ја научил лекцијата за идеолошкиот бизнис модел на Гугл, а другиот не, али јеби га, тоа е моја мана. Во секој случај го поддржувам сајтот и идејата, да не бидам сфатен погрешно, па така и RSS фидовите ќе бидат more than welcomed во мојот гугл ридер.

 • +1 глас

  Ете добра идеа, да се додаде линк на секоја тема (од мејнстрим вестиве) со истата тема "низ блоговите".

  Референтна листа на блогови може да направиме сите заедно на некое wiki. Нека го направи Игор, најдобро за да имам увид тој.