Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Проблемот отстранет - системот падна

пријавена од jpetrov пред 1 година, 2 месеци. (www.kanal5.com.mk)

За време на викендот УЈП ги отстрани сите проблеми што се појавуваа во софтверот. Денеска системот е паднат, но затоа ги известивме сите фирми пресметките да ги доставуваат на електронски медиум било во вид на ЦД или УСБ за вработените да можат навреме да земат плата „ велат до Управата.

станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Вести

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +3 гласови

  Пример за лошо изведен проект. Катастрофа!

 • +1 глас

  Кој пиљар беше ова да не знаеш?

 • +2 гласови

  Знам кој не беше. Откога си отиде Миро од Финансии, им тргна работата надолу.

 • +1 глас

  Миро Линукс

 • +1 глас

  БТВ, во мои очи изведувачот не е крив.

 • +2 гласови

  Се мислам, дали може квалитетна тужба да се направи од ситуацијава.

 • +3 гласови

  Само да се најде јунак да ја тужи УЈП!
  Ќе ти мерат после во фирма дали телефонските кабли ти се со должина по пропис. :)

 • +1 глас

  јасно :)

 • +1 глас

  Едноставно нели, не најмуваат компетентни луѓе и *ур ги боли

 • +1 глас

  Епа мене устата пена ми фаќа веќе. Кога ќе сфатат веќе еднаш. ПЛАЌАЈТЕ ГИ ИТ ЗА ДА НЕ ВИ БЕГААТ! Леле, да е отиден само Миро, добро ќе беше. Квантитетот и квалитетот на луѓето што си отиде од јавната администрација ме плаши. Не знам какви квалитетни сервиси ќе прават без квалитетна ИТ поддршка.

 • +4 гласови

  "Не знам какви квалитетни сервиси ќе прават без квалитетна ИТ поддршка."

  Ќе платат фирма да им направи. Така е и побрзо и поевтино и посигурно отколку да држиш на платен список десетина крмаци кои ќе сработат годишно колку за една недела во приватно.

 • +1 глас

  хихих

 • +1 глас

  тоа е теоријата... праксата е дека ќе им платиш на лидерите Microsoft и Cisco кои ќе те одерат, нема да го добиеш тоа што го сакаш и ќе те врзат во замка да не можеш да им мрднеш.

 • +1 глас

  Праксата може да биде поинаква: во тендерот да постои барање за конкретни платформи (e.g. LAMP, Java...) кои ќе имаат лиценцен модел каков што му одговара на нашиот буџет - бесплатен. Истото важи и за дополнителните клаузули за важност на договорот, одржувањето и слично.

  За се' постои решение, проблемот е дали некој шеф на крмациве има МОТИВ да го побара?

 • +1 глас

  колку е 10% од $0? :)