Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Нема интерес за новите факултети

пријавена од mitko пред 1 година, 7 месеци. (utrinski.com.mk)

„Само еден кандидат се пријавил на новиот државен Технолошко-технички факултет во Велес кој од оваа година го отвори битолскиот универзитет „Св. Климент Охридски“, додека ниту еден не поднел документи на новоотворените дисперзирани студии на овој факултет во Кичево.“

станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Вести

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +4 гласови

  Тоа ти е. Кога на економски во Прилеп не учат анализа на пазарот...

 • +4 гласови

  Или е тоа или граѓаните се глупи :)

 • +7 гласови

  Технички во Радовиш, Електро во Пробиштип и Машински во Виница... Што е следно... Оперски пејачи во Долнодупени и невро-хирурзи во Богомила? :))))

 • +7 гласови

  Место да се ебаваат со отварање дисперзирани студии во секое градче требаше универзитетот Гоце Делчев да го направат како универзитетски комплекс со студентските домови и факултетите на исто место да биде интересен студентскиот живот.

  Така може и ќе ги заинтересираа студентите да студираат во Виница или кај и да му најдеа место.

 • -2 гласови

  Нема правен, економски и медицина. Не ме ни чуди што малку се запишуваат...

 • +2 гласови

  Проблемот е што и да има во секој град во Македонија по неколку факултети, пак во Скопје секоја година ќе се шири квота =)

 • +3 гласови

  Зошто мислиш така? Не се потребни, или не си ја вршат работата како што треба? Ако е второто, треба да се реформираат, а не да се затворат.

 • +1 глас

  mitko, сум пишувал порано за тоа дека конкретно компјутерските факултети не вадат работна сила која е употреблива во денешниот ИТ бизнис. Еве:

  http://mislam.blogspot.com/2006/12/it.ht...

 • +3 гласови

  Објективно гледано, високото образование беше во криза и пред овие безвезни „факултет во секое село“ акции.
  Не ги заборавајте сомнителните приватни факултети, од кои ама баш ниеден не можам да издвојам како чист и исправен. Потоа, тука е и Универзитетот во Тетово, кој е трагедија за себе. Единствено нешто што функционира како што треба е Штуловиот универзитет.
  УКИМ е во перманентна криза веќе со години, благодарејќи, меѓу другото, и на катастрофалните ректорски (не)способности.
  Јад и беда на сите страни. Тешко на младите, нема ни кој да ги учи, ни каде да учат.

 • +5 гласови

  Катастрофата со сеуште неродениот Универзитет за информатика е следното што ќе се случува.
  Почетокот ненадејно го поместија за една година подоцна, а ги откачија и сите оние кои се пријавија да предаваат таму (и ги ставија во позиција да бидат понижувани на своите стари работни места).
  Во посета дојдоа два-тројца странски професори (за кои никогаш не сум слушнал), кои наводно ќе предаваат таму, но тоа е далеку од потребниот и (прокламираниот) број.
  Ај, ќе видиме...