Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Македонија е социјално конзервативна средина

пријавена од bobir пред 11 месеци. (www.mcms.org.mk)

Македонскиот центар за меѓународна соработка за прв пат ги истражуваше ставовите на граѓаните во однос на животот. Истражувањето покажа дека Македонија е социјално конзервативна средина.

станала популарна пред 10 месеци, 4 седмици | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Вести

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  д сајт ис даун

 • +1 глас

  има некои технички проблеми со хостингот, треба да е во ред сега

 • +1 глас

  Може ли нешто да се дознае за методологијата на правеното истражување?

  Искрено, резултатите ме изненадија.

 • +2 гласови

  Ваљда истражувањето е теренска анкета „лице во лице“. Да, навистина нема некои информации за методологијата, а мене ме интересира дали мереле со вака директни прашања (пр. Дали ги оправдувате хомосексуалците?) или употребиле покомплициран инструмент. Како и да е, јас очекував вакви податоци. Уште пред некое време, на едно истражување за ставовите на младите, некои варијабли покажуваа дека нетолеранцијата е намалена само за етничките групи, а не за другите групи.

 • +1 глас

  Добро утро Македонијо....

 • +1 глас

  Мене ме изненадија резултатите за религиозноста. Незнам што е почудно, тоа што 83% се сметаат себеси за религиозни или тоа што само 1% се атеисти.

 • +2 гласови

  А на кој тоа „репрезентативен примерок“ е базирано ова? 100, 1000, миљон? Можда не видов дека има оваков податок, ама прво со тоа се почнува самата презентација.

 • +1 глас

  ОК. Отидов на главната страна и таму пишива 1600. Требало ова и у ПДФ-от да се стави.

 • +1 глас

  PDF-от е обновен, дополнет со методологија и други дополнителни информации..