Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Македонија - земја на сиромашни и богати

пријавена од Makfax пред 1 година. (www.makfax.com.mk)

Најбогатите 20 насто од населението во државата сочинуваат 42 насто од вкупниот расположлив приход, додека најсиромашните 20 проценти имаат само 5 насто од приходот

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Вести

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • +2 гласови

    Три милијарди луѓе во светот живеат со помалку од $2/ден, додека 1.3 милијарди со помалку од $1/ден. Дури 70% од втората група ја сочинуваат жени.

    Друга споредба: во САД, на крајот од 2001 година, 10% од популацијата поседувала 71% од богатството, а врвните 1% контролирале 38% од вредноста. Од друга страна, долните 40% поседувале помалку од 1% од националното богатство.