Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Кампањата за кирилица како заговор на телекомуникациските компании

пријавена од darko156 пред 1 година, 3 месеци. (sead93.crnaovca.mk)

Трите мобилни оператори во своите понуди гордо истакнуват дека преку мобилните телефони може да се пишува и на македонски јазик со кирилско писмо. A, премолчија дека СМС-пораката напишана со 160 македонски печатни букви се наплаќа како за две, а понекогаш и како за три пораки напишани на латиницa.

станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Вести

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +3 гласови

  Пусти UTF. Ма не е проблемот со кирилицата. Проблемот е што SMS ништо не ги кошта (скоро е бесплатно за нив), а го наплаќаат скапо.

  Таман се погоди текстов...

  http://www.nytimes.com/2008/12/28/busine...

 • +1 глас

  Од една страна, дали е нешто скоро бесплатно, или не, не е битно. Ако има пазар за тоа нешто, и купувачи кои ќе ја платат побараната цена, зошто било која компанија би давала нешто бесплатно?

  Од друга страна, нели е задолжително по закон да наведат колку точно чинат пораките? На латиница и на кирилица посебно...

 • +1 глас

  Купувачите не знаат колку е реалната цена. 4 - 5 денари за 160 бајти е стварно срамота.

 • +1 глас

  абе ретко и кој ги куца сите 160 карактери, кога ќе видиш...