Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  ... до Firefox 3

  пријавена од gocem популарна пред 3 години. (pablisher.blogspot.com)

  Што сè треба да се случи, пред Firefox 3 и официјално да биде објавен?

  0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

  Дигитални фотоапарати под Ubuntu Edgy

  пријавена од Арангел популарна пред 3 години. (ufo.linux.net.mk)

  Решение за проблемот со дигиталните апарати под Ubuntu Edgy - Грешка: An error occurred in the io-library (’Could not claim the USB device’): Could not claim interface 0 (Operation not permitted). Make sure no other program or kernel module (such as sdc2xx, stv680, spca50x) is using the device.

  0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

  Која линукс дистрибуција е за мене?

  пријавена од глиша популарна пред 3 години. (www.zegeniestudios.net)

  Волшебник кој може да Ви помогне која GNU/Linux дистрибуција да ја изберете. Прашањата се на македонски да Ви биде полесно бидејќи и поголемиот број дистрибуции се на македонски. Во секој случај во крајна линија според мене, без волшебници, -> Десктоп-Убунту, Сервер-Дебиан. :)

  0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

  Дали сте чуле за кајмак.от?

  пријавена од GoodBytes популарна пред 3 години. (mislam.blogspot.com)

  Мој пост во кој известувам за кајмак.от. И, нека е аирлија! :-)

  3 коментари | проблем? | категорија: Технологија

  Кафе - запознавање со Java

  пријавена од gemidjy популарна пред 3 години. (blog.gemidjy.info)

  Први впечатоци од Java (програмскиот јазик), низ кафе и зборови.

  0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

  Зголемена АДСЛ брзината

  пријавена од глиша популарна пред 3 години. (revolucija.blogspot.com)

  Max4GB ADSL оди од 1024/256 на 1536/256 Kb/s. Брзината не е загарантирана. Лимитот останува на легендарните 4 гига, а и цените се исти - 1500 денари месечно со купен модем, 2100 со изнајмен модем.

  6 коментари | проблем? | категорија: Технологија

  Рецензија на сајтови за одбирање на бои при веб дизајн

  пријавена од глиша популарна пред 3 години. (mislam.blogspot.com)

  Најдобрите веб решенија за креирање, чување или само земање готови колор теми.

  0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

  Може да ми пратите Виста да бидам бета тестер?

  пријавена од глиша популарна пред 3 години. (forums.microsoft.com.mk)

  Македонска ситуација: Може да бидам бета тестер на Виста. Микрософт му вика Не може. ...ама после неколку дена...

  1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

  Антиспам филтерот на МтНет

  пријавена од глиша популарна пред 3 години. (www.bagra.org)

  МтНет ставиле антиспам филтер на мејловите хостирани кај нив. Малку повеќе го стегнале изгледа.

  0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

  Македонско Вики за слободен софтвер

  пријавена од gemidjy популарна пред 3 години. (wiki.lugola.net)

  Активистите за промоција на слободен софтвер во нашата земја работат во корист на корисниците и заинтересираните за запознавање со можностите на слободниот софтвер. Македонското Вики за слободен софтвер ја има таа цел, слободна база на знаење.

  0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

  Излезе OpenOffice.org 2.2

  пријавена од глиша популарна пред 3 години. (linux.net.mk)

  Вчера излезе OpenOffice2.2. Подобрувања има многу, но прво што ќе забележите е подобреното прикажување на текст во сите делови на апликацијата. Достапна е и македонска верзија.

  1 коментар | проблем? | категорија: Технологија