Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Што ќе биде "кул" во 2009, а што не?

пријавена од Damjaan пред 1 година, 3 месеци. (it.com.mk)

Џејсон Хинер (Jason Hiner), еден од авторите на блогот "Between The Lines" на популарниот ZDnet.com, денеска објави пост во кој истакна неколку трендови за 2009 и за тоа што ќе биде "ин" во новата година, а што "аут". Тој вели дека во 2009 ќе видиме многу повеќе од работите кои ќе бидат "ин"...

станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +3 гласови

  Еве уште некои, специфични за Македонија:
  ИН: triple-play понуда (интернет+телефонија+телевизија)
  АУТ: Сите услуги од различни оператори
  ---
  ИН: 3G достап до интернет (Cosmofon, засега)
  АУТ: Web'n'walk, патетичната mobile internet понуда на T-Mobile со GPRS
  ---
  ИН: Повеќе приватни безжични поврзувања во Скопје
  АУТ: Прескапите VPN понуди на домашните ISP-овци
  ---
  ИН: Супер-евтини и супер-неквалитетни десктопи и лаптопи - ќе ги има се` повеќе како што ќе се продлабочува кризата.
  АУТ: Brand-name хардвер, кој ионака не е многу поквалитетен од „жолтиот“
  ---
  ИН: Отворање на функционални еПродавници, откако (се надевам) ќе се најде првата јунак-банка да овозможи пристојни услови (ниски провизии) за онлајн наплата
  АУТ: Затворање на бесмислено скапите (за изнајмување) продавници за хардвер во најелитните трговски центри во градот