Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Ранливост кај BlazeVideo BlazeDVD 5.0 Professional/Standard - BoF

пријавена од liquidworm пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Како и во мојот претходен пост, се работи за истиот вид на напад, односно Buffer Overflow, но овојпат во софтвер пакетот BlazeVideo - BlazeDVD 5.0 Professional и Standard верзијата. Се работи за пренатрупување на меѓумеморијата (buffer) од страна на корисникот со помош на посебен приземјен податок..

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Корисниците кои гласале за оваа статија:

« назад кон коментарите