Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Ранливост кај BlazeVideo BlazeDVD 5.0 Professional/Standard - BoF

пријавена од liquidworm пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Како и во мојот претходен пост, се работи за истиот вид на напад, односно Buffer Overflow, но овојпат во софтвер пакетот BlazeVideo - BlazeDVD 5.0 Professional и Standard верзијата. Се работи за пренатрупување на меѓумеморијата (buffer) од страна на корисникот со помош на посебен приземјен податок..

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • -1 глас

  Ме интересира дали ранливоста за која пишуваш ја откри самиот ти? Ако е така секоја чест :) информативна статија, anyways.

 • +1 глас

  Да самиот ја отркив, после видов дека некој друг ја нашол во 2006... tnx

 • -1 глас

  Јас морам да кажам дека се сложувам со Линус во врска со секјурити...

 • -1 глас

  А што поточно?
  Има доста апликации и алатки кои се ранливи на многу видови на напади во Linux/Unix системите... Ако зборуваш за вируси, да, сигурноста кај Linux системите од таа гледна точка се многу подобри од Windows, но експлоатации и експлоатациски кодови ги има и таму и таму така да ако не е вирус ќе е експлоит некој ;)