Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Pure Open Source No Longer a Viable Business Model

пријавена од samuil пред 1 година, 5 месеци. (www.readwriteweb.com)

Размислување од бизнис апект за Open Source.

станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • +5 гласови

    Еден од коментаторите таму убаво рекол. OpenSource не е бизнис модел. :)

  • +4 гласови

    Проблем на капиталистичкиот начин на размислување е во тоа што сите достигнувања се гледаат низ призмата на тоа колкав профит е остварен.
    Бенефитите за човештвото (колку и да звучи тоа патетично) се огромни и неспоредливи со молзачите на пари (Мајкрософт, Оракл et al.).

    Слободниот софтвер им овозможи на милиони луѓе достап до информатичка технологија и со тоа им го подигна квалитетот на живот, нивниот професионален капацитет - а тоа, во еден од исходите - доведува до заработување на поголема плата. Ете уште еден финансиски аспект кој не е факториран во прегледот.