Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Пристигна Opera 10

пријавена од kristijan пред 7 месеци, 1 седмица. (www.selotejp.com)

Opera, веб прелистувачот од Норвешка, кој и покрај малиот удел на пазарот (околу два отсто глобално), секогаш донесува по некоја иновација, пристигна и до верзија 10.

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • +1 глас

    „По *некоја* иновација,“???

    Па Opera практично измисли работи што се интегрирани во самиот прелистувач и пренесувани на другите прелистувачи како гестури со глушецот (држи десен клик влечи на лево - оди назад во историјата на страници итн.), speed dial (преземен преку екстензија од FF и внесен со мали модификации во Safari и Google Chrome), интегриран целосен мејл и RSS клиент и да не тупам повеќе...

  • +1 глас

    "интегриран целосен мејл и RSS клиент" тоа Mozilla го имаше од почеток (има корен во Netscape Communicator), но потоа се откажаа од таа идеја.