Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Пред Linux и Microsoft молчи

пријавена од Arwena пред 2 години, 4 месеци. (psiholog1.wordpress.com)

Македонија плаќа 4 милиони евра годишно само за лиценци за Windows. LINUX - Fedora7 е бесплатен.

станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • -2 гласови

  Името на оперативниот систем е GNU/Linux, Линукс, Linux и сл. е име на јадрото на системот. Исто како да го реферираш Windows како...шо знам kernel.dll :)

 • +2 гласови

  4 милиони евра годишно за уште да те нарекуваат Фиромјанец.

 • +1 глас

  Ах вечната дилема меѓу сите другари информатичари. Линух или Windows.

 • +1 глас

  А бе не само Fedora7 е бесплатен туку 80% од Linux системи се бесплатни и може да се нарачаат преку NET а да не платиш ништо