Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Подигнати првите 7000 компјутер со едубунту за .мк

пријавена од глиша пред 2 години, 4 месеци. (www.news.com)

Биле подигнати првите 7000 компјутери за проектот „Компјутер за секое дете во .мк“. Не можам да најдам потврда ни по нашите медиуми ни на vlada.mk.

станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Според некој блог што прочитав, изгледа Canonocal, фирмата спонзор на Ubuntu, планирале да најават во вторник. Претпоставувам тогаш ќе стигне првата пратка и ќе има сликање, реклами итн.
  Инаку бројките се: 20000 „пециња“ со Ubuntu и 160000 терминали x300.

 • +1 глас

  Поправка: 160000 студенти користејќи 20000 PC и неодреден број терминали.

 • +4 гласови

  Не заборавајте да ја „дигате“ статијава на Digg.

  http://digg.com/tech_news/Macedonia_pick...

 • +1 глас

  Се чудев што е работава, и зошто би дале беспари али има тука http://www.news.com/Canonical-seeks-prof...
  дека тоа им е стратегија за да ја прошират дистрибуцијата и после да заработат. Гарант овие од кај нас ќе се фалат дека они дале 20000 пциња и ...