Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

PNG-8 транспарентност во секој прелистувач

пријавена од Delicon пред 1 година, 2 месеци. (deliconinteractive.com)

Повеќето веб дизајнери користат PNG-24 за да постигнат транспарентност во своите проекти. Овие фајлови постигнуваат добра транспарентност но затоа пак тежат повеќе. Користењето на PNG-8 или GIF за транспаренција не функционира баш добро. Всушност, има начин како да го искористите PNG-8 подобро...

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Delicon, под твојот текст прашав:

  „Зошто не може со Photoshop?“

  Овој коментар повеќе не постои, претпоставувам дека си го избришал. Зошто?

 • +1 глас

  Коментарот не е избришан.
  Првиот коментар мора да биде прегледен пред да биде објавен, потоа коментарите што ќе ги пишуваш со исто корисничко име и емаил ќе бидат автоматски објавувани. ;)

 • +1 глас

  И заборавив да ти кажам, ти одговорив на прашањето.