Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Knol: конкурент на Wikipedia

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Knol,новиот продукт на Google беше претставен пред два дена на официјалниот блог на компанијата.Knol е конкуренција на Wikipedia и им овозможува на корисниците да објавуваат авторски текстови на разни теми. Клучниот принцип на овој сервис е авторството на текстовите.

станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • +4 гласови

    Иако се споредува со Википедија, сепак Кнол и Вики имаат различни концепти. Вики ја дополнуваат сите, таа е енциклопедија (а не листа со артикли на секакви теми), таму нема реклами и слично.

    Но секако, концептот е многу добар и може да биде корисен и за поединци и за фирми. Јас веќе сум користел интерно Вики за тимска колаборација на софтверски проект, па можеби Кнол ќе биде и уште подобар за некои намени.

    Во секој случај, убаво што уште еден сервис на свој начин ја надополнува понудата.

  • +2 гласови

    Еве интересна анализа: http://www.techcrunch.com/2007/12/14/goo...