Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Интервју со Вања Јосифовски - Principal Research Scientist во Yahoo!

пријавена од Damjaan пред 1 година, 9 месеци. (it.com.mk)

Д-р Вања Јосифовски е главен истражувач на интернет компанија Yahoo! во областите на собирање на информации, пребарување и бази на податоци. Информатичките почетоци му биле во времето на Commodore 64 и Sinclair ZX Spectrum компјутерите,кога тогаш незаинтересираниот Вања бил предизвикан од неговиот..

станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Е, навистина да ти е мило да имаш вакви земјаци!
  Инаку, д-р Јосифовски потекнува од „информатичко“ семејство, бевме колеги со неговиот татко (кој, се разбира, е многу горд на Вања).
  Дали „информатичноста“, како и музикалноста, е наследна? :)

 • -1 глас

  Не е.

 • +1 глас

  Не баш "наследна", но има врска исто како и музикалноста. Земете го само малиот Марко Чаласан за пример.