Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Гласајте за опција за „Закопување“ на постови на Кајмакот

пријавена од gemidjy пред 2 години. (blog.gemidjy.info)

Еве, ако содржинава ја изгласаме со 15 гласа, Глиша како татко на Кајмакот да ја реализира идејата за закопување на постови кои на читателите не им се допаѓаат.

станала популарна пред 2 години | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +7 гласови

  Јас предлагам ова да го сработиме на сподели знаење, мислам дека 2 до 3 сподели знаења и ова би било готово. Ако Глиша ми покаже како да го наместам ова на лаптопот, може да го средиме!

  Глиша?

 • +1 глас

  +1

 • +2 гласови

  Не се согласувам со идејата воопшто. Кога кајмакот би бил некој сервис претрпан со посетители, значи - кога би бил доволно интересен за разни групи и групации (на пр. политички партии, лобисти итн), па нон стоп да го облетуваат со цел на некои текстови да се крева рејтингот, а на некои да се намалува, тогаш оваа иницијатива би била логична и разбирлива.
  Но, тажната вистина е дека јас лично никогаш не сум видел пост кој добил повеќе од 30 гласа вкупно.

 • +8 гласови

  чинам дека имало 30+ гласови, ама исто така има и серија на статии со по 1 глас. така што си има „природна филтража“ :)
  она што мене би ми било потребно од кајмакот (ако ме праша некој) е Пребарувач, и серија на Топ-листи (најпопуларни на сите времиња, најпопуларни по секции, најкоментирани...)

 • +2 гласови

  I concord. +1

 • +3 гласови

  site:kajmakot.softver.org.mk на Гугл не ти врши работа? Што знам некако бољи пребарувач од Гугл никогаш нема да го биде.

  А другите работи да и мене ако ме прашува некој сакам да ги има. :)

 • +3 гласови

  Па „проблем“ е закопување. Тоа што не се реагира е најверојатно што никој друг не пријавил проблем за истата статија. Последен пат си пријавил за blogovi/Plug_and_Steal_MSN_Pass/ и таа не станала популарна никогаш.

  Единствено може да бидат јавни пријавените проблеми, како што е „кој гласал“ делот. Тоа и ќе биде до први мај кога ќе има и архива на топ листите како најгорливи проблеми во моментов.

 • +1 глас

  Ова значи дека веќе постои решение? Human interaction is not a soluton.

 • +2 гласови

  мислам дека на познатата априлка вака и се закопаа некои пријави?! глиша?

 • +1 глас

  Не сфаќам, па мора некој да пријави проблем со статијата мора да има human interaction, како Кајмакот да знае кои не ти се свиѓаат?

 • +1 глас

  Да, ама тоа е еднаш, а тоа ти шо го предлагаш е ДВОЈНА интеракција.

  Арангел: и јас исто!

 • +2 гласови

  Јас сум за закопување на религозните фундаменталисти што хараат по кајмаков.

 • +1 глас

  Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни сајтови. Интересните сајтови испливуваат на површина со гласање на уредниците - уредници сте единствено ВИЕ посетителите.

  Со едноставна и брза регистрација секој посетител може да поставува статии кои нему/нејзе им се интересни и да гласа за веќе пријавените. Оние статии со доволен број на гласови од сите регистрирани корисници автоматски стануваат популарни и се појавуваат на насловната страница.

  Кајмакот е оригинална апликација но работи на принцип на глобално и регионално популарните digg.com, reddit.com, dvanula.com и krtica.ba, акцентот е за статии на македонски јазик и од македонски автори.

 • +1 глас

  Никаде нема нагласено дека е забранет пристап за религиозни фундаменталисти.

 • +2 гласови

  20+ гласа и 14 коментари. Не е лошо за тема што ги засега кајмакчиите и никој друг. :)
  За муабетов: мислам дека си има природна селекција на статиите и нема потреба од „гробари“.

 • +1 глас

  а јас не сум гласал :)

 • +5 гласови

  Некој спомна ,,закопување"? Па што не кажавте порано, тука има и стручњаци на тоа поле. :))

  Во моментов кога 90% од статиите ги чинат блоговите, а кајмакот нема 5000 корисници, опцијата закопување звучи комплетно несериозно.

 • +2 гласови

  Опција за закопување, гледано од аспект на множеството опции кои му се нудат на корисникот, може само да биде корисно. Ако нема потреба да се користи, нема да се користи.

  Закопување е супер за сторија која „сомнително“ станала популарна, а која е тотален промаш, или е спам, или некаков расизам/фашизам и слично. Листите кој гласал „за“ и „против“ треба да се јавни.

  Очекуваме Кајмакот да расте, нели? Е па ова е една од опциите кои ќе бидат повеќе потребни во иднина.

 • +1 глас

  GoodBytes, велиш за во иднина. Да, се сложувам за во иднина, но вака како што е сега за сега со толку малку корисници само ќе се проретчиме.

 • +1 глас

  Инаку се уште нема реакција по однос на барањето :(

 • +1 глас

  20 коментари не ти се реакција?