Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

CSS3 проѕирност

пријавена од Delicon пред 1 година, 1 месец. (deliconinteractive.com)

Една од најупотребуваните особини на CSS3 е Opacity, која најверојатно веб дизајнерите најмногу ја чекаа. Opacity ви дозволува да ја менувате проѕирноста на елементите.

станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Технологија

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +4 гласови

  аман, кога ќе дојде некој супер моќен елиен и ќе ги избрише сите ИЕ6ки (а богами и 7ци)...

 • +4 гласови

  И осмици, пошто и таму, барем досега, не е поддржана оваа особина.

 • +1 глас

  IE треба да се забрани со закон :)

  Иначе, еве што изјавија M$ во врска со Acid тестовите, а тоа има врска со CSS:
  „Иако Acid3 тестовите се добра збирка на интересни тестови, и дел од нив ке се имплементираат во IE8, ние ќе се фокусираме на најважните функции, кои на web развивачите ке им го олеснат животот.“

  Ја не знам шо се прават важни..

 • +1 глас

  Nomce: „Ја не знам шо се прават важни.“

  Microsoft е научен да ги ПРАВИ стандардите, а не да ги СЛЕДИ. :-)

 • +1 глас

  Во канцелариите во Microsoft една вечер одеднаш снемало струја.

  Бидејќи немало професионалци да го решат проблемот со темницата, тие одлучиле темницата да ја прогласат за стандард.