Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Ако го почитуваш македонскиот јазик...

  пријавена од gemidjy популарна пред 1 година, 2 месеци. (i42.tinypic.com)

  ...почитувај ги и правилата кои се зададени во него. Зошто големите македонци не ја почитуваат сопствената македонска граматика кога велат „шиптар“ или „ѓуптин“? Такви зборови во речникот нема!

  15 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Техника на самодефиниција низ порекнување

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 2 месеци. (arheo.com.mk)

  “Можеби и не ја познавам во потполност својата човечност, ама барем јас нема да бидам таков”

  0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  45.000 Македонци у Бразил

  пријавена од woona популарна пред 1 година, 2 месеци. (en.wikipedia.org)

  статијава на википедија (со цитат со све) вика дека у бразил имало 45.000 луѓе со потекло од македонија. ијааа

  16 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Во Британија фатена риба поопасна од пирана

  пријавена од nela популарна пред 1 година, 2 месеци. (kubura.com.mk)

  Може да излезе на копно, да ползи како змија и може да преживее 4 дена надвор од водата. Во САД во 2002 година цело езеро било намерно затруено за да се истреби овој вид риба. За да се спречи бегство на рибите по копно во акцијата учевствувале и снајперисти.

  6 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Онадуваме

  пријавена од kotle популарна пред 1 година, 2 месеци. (qzevski.blog.com.mk)

  Познавачите предупредуваат дека со вакво темпо на употреба на зборот остваруваме наскоро онадуваме целосно ќе исчезне од употреба во македонскиот разговорен јазик.

  5 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Танцува со мечките

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 2 месеци. (www.youtube.com)

  Менде и мечката во иста ќелија

  5 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Дур сонцето зајде нов снег да се најде

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 2 месеци. (qzevski.blog.com.mk)

  „Од фабриката за снег „Дедо Мраз никад не паѓа на газ“ велат дека владата немала јасни критериуми за проценка на квалитетот на снегот.“

  0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Сонот за Александар

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 2 месеци. (ztvk.crnaovca.mk)

  „Светлата се пригушија и фанфарите ја најавија вечерата. Ми стана интересно кога видов дека келнерите се познати новинарски фаци.“

  1 коментар | проблем? | категорија: Сешто

  Документарец: Религиозен

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година, 2 месеци. (www.megavideo.com)

  Сеопфатен преглед на религиите и религиозноста. Траење 1:40.

  5 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Погачата за Божиќ српски обичај?

  пријавена од новица популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.a1.com.mk)

  Лелееееее... што правиме сега?

  20 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Охридското езеро и пештерите кај Матка во втор круг за светски чуда

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.a1.com.mk)

  Два од три македонски предлози за ново светско чудо на природата се пласираа во вториот круг на изборот.

  1 коментар | проблем? | категорија: Сешто

  Исто

  пријавена од gemidjy популарна пред 1 година, 3 месеци. (pablisher.lugola.net)

  „Прашањето ми е, што прават другите луѓе во оваа држава? Дали читаат книги? Дали гледаат филмови? Дали работат на сопствената едукација? Дали имаат претстава како е да се помине Нова година без петарди?“ -- Од-лич-но!

  2 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Ш’о не му ја да’е Грујо земјава на Боцета дветисучедевета?

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 3 месеци. (sead93.crnaovca.mk)

  Боце како копиљ го шамарел Чак Норис, за да стани Чак Норис тоа што е... или така некако беше.

  4 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Мизеријата на македонското (интернет) општество

  пријавена од kotle популарна пред 1 година, 3 месеци. (novica.softver.org.mk)

  Зачудувачки е колку многу џева се крена за една ненамерна грешка на страницата на Mozilla за Firefox на македонски јазик.

  11 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  2008 во фотографии

  пријавена од Damjaan популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.boston.com)

  Нема што да се каже, мора да се види.

  2 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Петте фази на колапсот

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 3 месеци. (ztvk.crnaovca.mk)

  Димитриј Орлов, во размислата околу, анализата и предвидувањето на колапсот.

  2 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Семејно насилство :)

  пријавена од gemidjy популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.youtube.com)

  Како го толкувате Вие ова видео? Семејно насилство, сексизам, еуфорија, пијанство?

  4 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Каде е македонскиот Мајкл Мур?

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 3 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

  „Замислувам филм за смртта на работникот во Макстил и истрагата, за големиот шестотонски транспорт и паднатите мостови, куршлусот со ракометното првенство, патувањата за Пекинг со количка и точак, скриените археолошки артефакти, за мистериозната 2001...“

  8 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Млади администраторки

  пријавена од whiteeagle популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.motika.com.mk)

  За сите администратори и идни админи како и за сите да видат што пропуштаат! :) [NSFW]

  3 коментари | проблем? | категорија: Сешто

  Чекај малку, како ли се викавме?

  пријавена од whiteeagle популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.novamakedonija.com.mk)

  ...ааа да... сега ми текна :))

  1 коментар | проблем? | категорија: Сешто