Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Со Ајвар во Европа

пријавена од новица пред 2 години, 3 месеци. (www.a1.com.mk)

Онаа приказната за тоа дека ни го украле името на ајварот според веста од А1 не била баш точна. Дали ќе видиме и „отворен ајвар“ како што има „open cola“. :-)

станала популарна пред 2 години, 3 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Сешто

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • +2 гласови

    Ако ништо друго, барем алгоритамот за правење ајвар е open source.
    Печеш пиперки, ги лупиш и ги пржиш. Додатоци - опционално.

  • -1 глас

    Ајвар некако ми е скиснат за јадење. Никогаш не сум го ни сакал посебно, ама во последниве години не го ни пробувам. Се прашувам дали некогаш Европа ќе стане толку сиромашна за да троши ајвар како што се троши кај нас (знам за семејства од четворица кои прават по 200-300 кг годишно - и велат дека им е за давање ако ги прашаш зошто толку многу)? Бурек - ДА!