Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Рационализација

пријавена од icko пред 2 години, 1 месец. (icko.elfasko.org.mk)

Домашното воспитување и пристапот кон младата личност која е во адолесценција и пубертет е екстремно важен во градењето на неговиот љубовен живот, и воопшто во градењето на карактерот. Исто така искуството од домот на младата личност игра клучна улога во градењето и истакнувањето на особината љубов.

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Сешто

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  На блог ми бара некакво спам поле, кое не го гледам, па тука ќе коментирам!
  Јас ја бранам онаа теза дека секоја личност е сочинета од 3 его состојби. Родител, Возрасен и Дете. Овие состојби се основа за целокупното однесување на една личност. Но нај проблематичното со нив е што се градат непосредно по раѓањето. Кога бебето има најразвиена фактографска меморија. Родителот и Детето се градат додека бебето наполни 1 година, а Возрасниот до некаде 18 месеци. Целокупното однесување на родителите во тој период ја гради личноста на малото. После веќе е прилично касно.
  Секој разговор помеѓу 2 личности има релација која поврзува 2 нивни его состојби.

 • +1 глас

  Пример, ако ти кажам батли книгите ела на Кантер, ти се обраќам со моето дете кон твоето дете. Доколку ти ми вратиш со друга непаралелна релација, пример родител - дете (дај бе уозбилисе, ќе плачеш после и никој нема да ти е крив) е основа за конфликт.
  Што значи, целта е стекнување свесност за его состојбите, и колку што е можно поголема контрола на нив...