Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Македонците го изградија идентитетот без Александар

пријавена од kotle пред 9 месеци. (globusmagazin.com.mk)

... ама статијата е поинтересна во делот кој ја објаснува историјата (непоетично) на Македонија во 20тите и 30тите години од 20ти век...

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Сешто

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  сликата со камили во струмичко е топ! :)

 • +1 глас

  Насловот е изваден од контекст и воопшто не одговара со реалноста. Впрочем, Македонците во 19 век, кога идентитетот им бил најзагрозен, се диференцирале од бугарскиот фактор, токму преку Александар Македонски.... И тоа може почитуваната историчарка да го потврди, иако како што кажа има специјализирано за друг период.

 • +1 глас

  сега сме 21век .. чисто како info

 • +1 глас

  Чисто како инфо, историчарката во интервјуто зборува за историскиот развој на македонскиот народ од пред еден век и повеќе кога всушност се градат нациите во светот. А, токму тогаш, кога Никола Груевски не бил роден, Македонците го зеле Александар Македонски како херој преку кој го градат својот различен национален идентитет! За тоа потврдуваат бројни документи, извори, списи и сл.

  Така што, насловот е изваден од контекст и покажува зошто Глобус може да продаде само 1000-2000 списанија неделно. Бидејќи ги искривува работите, слично како неговиот пандан Вечер!