Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Како до работа во меѓународни организации и компании

пријавена од ribaro пред 1 година, 8 месеци. (anapejcinova.blog.com.mk)

Ана Пејчинова ги споделува своите искуства низ совети, линкови, препораки...

станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Сешто

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +3 гласови

  Убаво што Ана го споделила своето искуство, навистина може да биде корисно за некого.

  Но, не можам а да не кажам дека целиот концепт на текстот ми остави горчина во устата: ако си супер човек приватно и професионално, ако си успешен, образуван и мотивиран за работа, оди пријави се некаде џенем, потпиши тестамент, акај се и по кризни подрачја, најверојатно упропасти си го семејството и заборави каде ти е домот. Сега, твојот „успех“ ќе се мери со тоа што наместо 300 евра, ќе земаш 3.000, наместо Југо, ќе возиш Мерцедес, а наместо во 100 квадрати, ќе живееш во „gated community“, во куќа од 500 метри квадратни и двор од 2.000 (w/ pool, barbecue & cabana), а гаражата ќе ти се отвора со далечинско - само што ретко ќе си тука за да „уживаш“ сам во тоа. Yes, малце црно го загледав, но секако не е ни толку бело одењето во „белиот свет“.

 • +3 гласови

  Точно моите мисли, Гудбајтс.
  Всушност, ако си способен и те бива, може сосема добро да се живее и во Македонија. Веќе постојат и македонски компании кои на ваквите луѓе им даваат добри работни услови, можности за напредок, па дури и пристојна плата (за македонски состојби).
  Според она што јас сум го гледал, во странските фирми секогаш те третираат по малку како нееднаков, некој кој треба се` да слуша и најмногу да работи.

 • +4 гласови

  „... во странските фирми секогаш те третираат по малку како нееднаков, некој кој треба се` да слуша и најмногу да работи...“

  - Биди среќен што сме те вработиле! ;-)