Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Како да гледате YouTube видеа во HD?

пријавена од TargeT пред 2 години. (srkaj.com)

Доста корисна финта. Се што треба да направите е да го додете &fmt=18 на крајот од видеото. Резултатите се феноменални.

станала популарна пред 2 години | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Сешто

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  Одлично! Како што гледам „од око“ нема разлика во брзината на вчитување. :)

 • +1 глас

  Хм... оти бе нема разлика? или треба да сум американец за да ја видам :D

 • +1 глас

  Ти треба Сони Бравиа Фул ХД :) Сериозно не гласам бидејќи и кај мене немаше никаква разлика.

 • +7 гласови

  ги симнав со downloadhelper екстензијата за firefox двете flv видеа. Еве ја разликата:

  1. „обичното“
  резолуција: 320х256
  кодеци: видео (flv) аудио (mpeg1 layer 3 audio)
  audio sample rate 22050Hz канали: моно

  2. „специјалното“
  резолуција: 360x288
  кодеци: видео (h.264/avc) аудио (mpeg 4 aac) audio sample rate 44100Hz канали: стерео

  Ова го тестирав со http://youtube.com/watch?v=617ANIA5Rqs

  Ова е далеку од HD кој треба да има многу поголема резолуција, но „специјалната“ верзија може да се најде поупотреблива во некои случаи. Тест примероците се разликуваат, нормално, и во големина, каде едниот фајл е скоро дупло поголем од другиот.

 • +2 гласови

  h.264 во секој случај би требало да има подобар квалитет за ист bitrate.
  Нормално тоа ќе зависи најмногу и од оригиналната снимка upload-ирана на YouTube.

  Со тоа што, пазете, h.264 подршка има само последната верзија на flash plugin-от (9.0 r115).