Кајмакот / seshtohttp://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Послeдни популарни статии во /seshto/mkЕнциклопедијата на МАНУ е плагијат на Википедија?! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Enciklopedijata_na_MANU_e_plagijat_na_Vikipedija/За прекршувањето на лиценцата Википедија може да ја тужи МАНУ. Ако не знаете англиски, може да ви се најде локализираната верзија на претходната верзија на лиценцата, односно договорот за неекслузивно пренесување на авторските права: Наведи извор-Сподели под исти услови верзија 2.5 Македонија. Wed, 30 Sep 2009 08:40:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Enciklopedijata_na_MANU_e_plagijat_na_Vikipedija/Патриотска кредитна картичка http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Patriotska_kreditna_kartichka/Introducing The United Macedonian Diaspora Visa Platinum® Rewards Card Thu, 14 May 2009 21:26:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Patriotska_kreditna_kartichka/Да е вујко ми владика се би било поинаку http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Da_e_vujko_mi_vladika_se_bi_bilo_poinaku/Да имаше... Fri, 08 May 2009 14:24:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Da_e_vujko_mi_vladika_se_bi_bilo_poinaku/Кој е Ваш омилен антивирусен софтвер? http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Koj_e_Vash_omilen_antivirusen_softver/Спроведов анкета за да видиме кој е најпопуларен антивирус во момоментот кај нас. Thu, 23 Apr 2009 18:08:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Koj_e_Vash_omilen_antivirusen_softver/Кеш? Ваистина кеш! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kesh_Vaistina_kesh/Уводник на Катерина Блажевска во саботно-неделниов Дневник. Остро, ваистина остро :) Sat, 18 Apr 2009 00:41:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kesh_Vaistina_kesh/Дали е Велигден? http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Dali_e_Veligden/Дали е Велигден? Tue, 14 Apr 2009 16:43:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Dali_e_Veligden/Соросоиден вмровец http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Sorosoiden_vmrovec/Прочитајте, можеби ќе се пронајдете и вие! Mon, 13 Apr 2009 17:04:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Sorosoiden_vmrovec/Архибригадата нема да ја покорат http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Arhibrigadata_nema_da_ja_pokorat/„Две шлаканици, три бокса и по некоја клоца“ не можат да предизвикаат затишје, зашто идеите се отпорни и на куршуми, а камоли на „две шлаканици“. Идеите мора да постојат, да се дискутира за нив и да се развиваат, да се прифатат или да се отфрлат, вели учесник на протестот од 28 март на плоштадот... Mon, 13 Apr 2009 08:28:42 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Arhibrigadata_nema_da_ja_pokorat/Духот на Александар не знае македонски?! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Duhot_na_Aleksandar_ne_znae_makedonski/Канал 5 во недела вечер објави една бизарна „ексклузивна“ „вест“ за тоа како некојси бизнисмени му платиле на еден човек да отиде во Флорида кај некој „јасновидец“ на кој наводно му се прикажал духот на Александар Македонски. Mon, 13 Apr 2009 00:28:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Duhot_na_Aleksandar_ne_znae_makedonski/Еден - Плоштад 09 [видео] http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Eden_-_Ploshtad_09_video/Како ирци би ја испеале македонската приказна. Mon, 30 Mar 2009 17:28:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Eden_-_Ploshtad_09_video/Ало мајсторе, не возиш компири! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Alo_majstore_ne_vozish_kompiri/„Гледаме ние рампашиве буљаши и клошари, ама ние сите глеаме накај шофероф, што направи чоече, па шо се расправаш, може ќе нѐ пуштеа. И ајде назад, заобиколница ќе бараме.“ Sun, 29 Mar 2009 09:03:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Alo_majstore_ne_vozish_kompiri/Кај сте бе ВМРО-вци? http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kaj_ste_be_VMRO-vci/Фрчко воспоставува политички дијалог на негов начин. Јако жими све :) Tue, 17 Mar 2009 15:27:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kaj_ste_be_VMRO-vci/Харемски режими http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Haremski_rezhimi/„Тие се проблемите со кои ќе се борат политичарите, моделите од кои се ужаснуваат мајките, страшила од приказните за деца, наши невидливи сограѓанки, замолчени суштества кои не се ниту жени, а уште помалку мажи, или помалку жени, а речиси никогаш човечки суштества.“ Fri, 13 Mar 2009 11:27:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Haremski_rezhimi/Конкурс за веб-програмер/ка за апликација за Фејсбук http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Konkurs_za_veb-programerka_za_aplikacija_za_Fejsbuk/Објавувам конкурс за ангажирање веб-програмер/ка кој/а ќе треба да ми изработи апликација за Фејсбук, за потребите на магистерско истражување за улогата на социјалните мрежи на полето на интернет маркетинг. Wed, 11 Mar 2009 09:35:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Konkurs_za_veb-programerka_za_aplikacija_za_Fejsbuk/Мила за чистење на сите дамки http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Mila_za_chistenje_na_site_damki/Стварно закон реклама и кампања има оваа Мила. Да живеев Карпош ќе ја гласав :) Tue, 10 Mar 2009 20:37:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Mila_za_chistenje_na_site_damki/Како Коце го рестартира часовникот http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kako_Koce_go_restartira_chasovnikot/Коце го исполнил ветеното :) Sat, 07 Mar 2009 18:57:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kako_Koce_go_restartira_chasovnikot/Новите медиуми во политичката комуникација, епизода избори 2009 http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Novite_mediumi_vo_politichkata_komunikacija_epizoda_izbori_2009/Останува пораката дека „кандидатот е привремено недостапен за јавноста“. Thu, 05 Mar 2009 22:31:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Novite_mediumi_vo_politichkata_komunikacija_epizoda_izbori_2009/Сегрегација во образованието http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Segregacija_vo_obrazovanieto/„Доколку ние навистина имаме намера да живееме заедно и да опстанеме како мутлиетничка држава, тогаш македонското општество кога тогаш ќе мора да го отвори проблемот на институционалната сегрегација...“ Wed, 11 Feb 2009 11:24:29 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Segregacija_vo_obrazovanieto/Нови коментари на Кајмакот http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Novi_komentari_na_Kajmakot/Бидејќи се коментира на многу пријавени статии, за да се одржи текот на дискусијата и за да сме во тек предлагам ако е технички изводливо да се стави еден модул каде ќе се појавуваат новите коментари од сите статии. Би можел да биде под Топ 10 седмицава или како одговара. Tue, 10 Feb 2009 19:22:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Novi_komentari_na_Kajmakot/Стилски информативни вежби http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Stilski_informativni_vezhbi/Ретроспектива - „известувањето на локалните медиуми околу немилиот настан во кој еден романски ракометар беше убиен, а двајца други, едниот Хрват, другиот Србин, повредени.“ Tue, 10 Feb 2009 10:17:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Stilski_informativni_vezhbi/