Кајмакот / politikahttp://kajmakot.softver.org.mk/politika/Послeдни популарни статии во /politika/mkМногу точно..! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mnogu_tochno/Политички маркетинг, популизам или едноставно лошо планирање..?? Thu, 10 Sep 2009 23:38:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mnogu_tochno/Осигурај и пали http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Osiguraj_i_pali/На 25 јануари 2001 година, во Кјуби била извадена осигурителна полиса на 24 милиони денари на шест месеци. Следниот ден во фабриката избувнува пожар кој зафатил три погони. Чуварот е тепан од полиција за да признае дека спиел кога избувнал пожарот. По три месеци, загинува во чудни околности. Fri, 04 Sep 2009 04:12:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Osiguraj_i_pali/Постомдерната крава http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Postomdernata_krava/во некое полурурално местенце, програмер враќајќи се од работа внимава да не и' попречи на некоја света крава на патот, за да не биде линчуван од толпа Хиндуси Sat, 18 Jul 2009 10:56:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Postomdernata_krava/Грешат и Македонија и Грција http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Greshat_i_Makedonija_i_Grcija/ „Антиквизација - тоа е грешка. Ама тоа од научна гледна точка. На крајот на краиштата не е релавантно, јас дури би рекол дека Букефал е тројански коњ за Макеоднија - тоа е грчка игра", вели Фридман. Тој смета дека товарот сепак го има посилната Грција како членка на НАТО и на ЕУ. Tue, 09 Jun 2009 10:10:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Greshat_i_Makedonija_i_Grcija/Пирати во Европскиот парламент http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pirati_vo_Evropskiot_parlament/Во Европскиот парламент ќе седне и најмалку еден ’пират’ од Шведска. Пиратската партија, која се залага за слободно симнување филмови, музика и сл од интернет освои над 200.000 гласови! Mon, 08 Jun 2009 12:27:29 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pirati_vo_Evropskiot_parlament/Студентски протести http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/Фотосторија од денешните студентски протести за укинување на партиципацијата на факултети и за животниот стандард на студентите. Thu, 21 May 2009 14:08:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/Како Скопје да стане метропола? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kako_Skopje_da_stane_metropola/Пријавена „18 мај 2002 - 14:11“. Mon, 18 May 2009 16:39:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kako_Skopje_da_stane_metropola/Македонската БСА во акција http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonskata_BSA_vo_akcija/Во текот на акциите се остварија тајни посети на софтверски продажбени места, а беа доставени и предупредувачки писма до компаниите што користат нелиценциран софтвер. Sat, 16 May 2009 00:04:12 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonskata_BSA_vo_akcija/За подрокот, загаДката и историјата http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_podrokot_zagaDkata_i_istorijata/Сакав да гласам за постов на Сеад, очекувајќи дека некој го пријавил веќе. И кога гледам..... :) Wed, 13 May 2009 21:55:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_podrokot_zagaDkata_i_istorijata/Наместо ССМ, работничките права на 1-ви Мај ќе ги брани „Ленка“ http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Namesto_SSM_rabotnichkite_prava_na_1-vi_Maj_kje_gi_brani_Lenka/улогата на заштитник на работниците утре ќе биде во рацете на членовите на Движењето за социјална правда Ленка Thu, 30 Apr 2009 18:17:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Namesto_SSM_rabotnichkite_prava_na_1-vi_Maj_kje_gi_brani_Lenka/Во неправна држава живеат послушни и сервилни граѓани http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vo_nepravna_drzhava_zhiveat_poslushni_i_servilni_gragjani/Се осмелувам да речам дека фактот што во Македонија воглавно не се почитуваат законите е главната причина зошто ниедно граѓанско организирање за или против било што однапред е осудено на пропаст. Fri, 01 May 2009 15:45:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vo_nepravna_drzhava_zhiveat_poslushni_i_servilni_gragjani/Имиња во Македонија: circles and trends http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Iminja_vo_Makedonija_circles_and_trends/Графици за најчесто користените имиња во .мк Thu, 30 Apr 2009 20:59:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Iminja_vo_Makedonija_circles_and_trends/Знам, и јас правев така http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Znam_i_jas_pravev_taka/И мене ми велеа дека протестирам за подобро утре. И јас бев теле и ме молзеле. Знам дека Ве лажат и дека се плашите, затоа што и јас правев така. До пред 2001ва. Потоа сѐ се смени. Tue, 28 Apr 2009 22:47:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Znam_i_jas_pravev_taka/Ќе бара ли МПЦ промена на уставот? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kje_bara_li_MPC_promena_na_ustavot/Јас барам промена на уставот, да се избришат сите верски заедници и да им се забрани пристап до институции финансирани од буџетот, доста трујат!!! Fri, 24 Apr 2009 11:46:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kje_bara_li_MPC_promena_na_ustavot/Добивам нагон (онаков безвернички) да кажам: Oh my good God ?!?!? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dobivam_nagon_onakov_bezvernichki_da_kazham_Oh_my_good_God/И тоа поради следната изјава на пратеникот на ВМРО Илија Димовски: „Нема да дозволиме да се чепка во правата на граѓаните, а Уставниот суд да се става над сите власти.“ Wed, 22 Apr 2009 13:29:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dobivam_nagon_onakov_bezvernichki_da_kazham_Oh_my_good_God/Пратеник на ВМРО со профашистичка музика ќе ја спасува веронауката http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pratenik_na_VMRO_so_profashistichka_muzika_kje_ja_spasuva_veronaukata/„Антихристи и масони, комунисти, овој или оној, шират сатански фрази со цел да не поразат е мој народе, е мој народе“. pwned. Tue, 21 Apr 2009 17:45:56 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pratenik_na_VMRO_so_profashistichka_muzika_kje_ja_spasuva_veronaukata/Содржината како непријател http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sodrzhinata_kako_neprijatel/Груевски ја билда лажната православно-античка слика на Македонија и им се заканува на сите што не го споделуваат вмровското лудило. Омразата спрема Грција е единствената работа што во моментов ги обединува сите граѓани на Република Македонија... Mon, 20 Apr 2009 22:37:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sodrzhinata_kako_neprijatel/I for one welcome our new overlords http://kajmakot.softver.org.mk/politika/I_for_one_welcome_our_new_overlords/СДСМ реторика: На новинарско прашање за тоа што значи за новиот претседател „разумен компромис“ Иванов одговори: „Тоа е разумен компромис, не можам да ви објаснувам. Сфатете го!“ Mon, 13 Apr 2009 19:57:12 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/I_for_one_welcome_our_new_overlords/Филип Петровски: За тепаните студенти http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Filip_Petrovski_Za_tepanite_studenti/Радикалната поделба на луѓето на плоштадот е намерно направена за да се оправда употребата на сила и, секако, да се замаскира виновникот. Sun, 12 Apr 2009 17:43:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Filip_Petrovski_Za_tepanite_studenti/Протестот не им припаѓа на политичарите! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Protestot_ne_im_pripagja_na_politicharite/Би требало да се засрамат и да се извинат за тоа што го узурпираа медиумскиот простор и се наредија да се сликаат. Новинарите би требало да се засрамат што им придадоа значење. Sat, 11 Apr 2009 17:31:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Protestot_ne_im_pripagja_na_politicharite/