Кајмакот / zborovi - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/zborovi/Послeдни пријавени статии од zborovimkНовиот закон за алкохолни пијалаци http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Noviot_zakon_za_alkoholni_pijalaci/Наместо „на здравје“ јас повеќе практикувам да наздравувам со „За арно, за убаво“ ама овој закон не е на арно а уште помалку е на убаво. Можеби општоприфатениот србизам „Живели“ повеќе одговара во оваа прилика. Sun, 20 Jul 2008 21:21:57 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Noviot_zakon_za_alkoholni_pijalaci/Блогодизајнерски грешки http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Blogodizajnerski_greshki/Иронично, но најуспешните блогови на денешницава имаат и најужасни дизајни. Хоророт се должи на општоприфатените и прилично раширени стандарди во блог дизајнот. Си дадов себеси дозвола да дадам коментар на настанатиот хаос сметајќи дека имам видено позамашен број на блогови. Tue, 01 Apr 2008 10:10:01 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Blogodizajnerski_greshki/Македонија. Лидер во развојот на IT глупавоста http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonija_Lider_vo_razvojot_na_IT_glupavosta/Слушам од високи извори на Владата на државава ни наша напатена ќе сме станувале лидери во IT индустријата. За жал сеуште останавме држава која спроведува некоја нелогична и крајно неразбирлива интернет диктатура од причини познати на којзнае кој. Thu, 20 Mar 2008 11:07:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonija_Lider_vo_razvojot_na_IT_glupavosta/Глуп, глуп, глуп… американец http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Glup_glup_glup_amerikanec/И така на најновата анкета, што беше спроведена во америка со цел (верувам) уште еднаш да се потврди глупавоста на американците, беше поставено едно многу просто прашање кое гласеше: Дали земјата ротира околу сонцето или сонцето ротира околу земјата? Mon, 03 Mar 2008 21:13:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Glup_glup_glup_amerikanec/Глупи интернет страници http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Glupi_internet_stranici/Вистинското значење на страници кои за нивно гледање бараат Microsoft Internet Explorer: This web page requires IE 6 or higher because MS paid us a lot of money. This page works best if you have MSIE 6, Windows XP, Office XP, and all of the other latest Microsoft products because Microsoft is good Sun, 02 Mar 2008 16:44:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Glupi_internet_stranici/Кхм http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Khm/Очигледно е дека за луѓето претставува некултура да се разговара со човек во автобус доколку тој истиот не е присутен таму него се јавува преку парче електроника. Што е ебаната разликата? Потребно е физичко присуство за муабет во автобус?! Sun, 02 Mar 2008 17:00:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Khm/Најди, ама не наоѓа http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Najdi_ama_ne_naogja/Сигурно веќе претпоставувате за кој сајт станува збор, не многу сајтови го имаат тој слоган. Слоган кој за несреќа (нивна) или среќа (моја) воопшто не е во релација со она што најди треба да биде, а уште помалку е во релација со она што е… но да почнеме од почеток. Sun, 02 Mar 2008 17:52:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Najdi_ama_ne_naogja/Кајмакот - не толку слободен софтвер http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kajmakot_-_ne_tolku_sloboden_softver/Повеќето слушнале за Кајмакот, некои и не, што и не е некоја голема трагедија. Впрочем и јас за кајмакот слушнав вчера и веќе се одлучив да го претставам во рубриката „Сајт на денот“… но да почнеме од почеток. Mon, 03 Mar 2008 12:52:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kajmakot_-_ne_tolku_sloboden_softver/KajmakKopce 0.1- Wordpress plugin http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/KajmakKopce_01-_Wordpress_plugin/Скриптата е модификација на скрипта за Digg од Kenny Carlile. Ако сакате полињата за текст и насалов на кајмакот да се пополнуваат автоматски тогаш оваа скрипта ви го извозможува тоа, кајмакот на друга страна не ви овозможува. Затоа праќајте им спамови секој ден. Mon, 03 Mar 2008 18:44:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/KajmakKopce_01-_Wordpress_plugin/Зборови Хостинг http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Zborovi_Hosting/15000 MB простор, 300 GB сообраќај, хостирање на три домени, 20 MySQL бази за само 47,4 $ годишно. Ново: За плаќање преку MoneyBookers.com користете ја е-поштата: sales@zborovi.info Најави: Од утре стартува систем за Помош и Подршка на корисници со тикети и систем за ОнЛајн помош. Wed, 05 Mar 2008 17:50:45 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Zborovi_Hosting/Македонија во НАТО, НАТО во аут http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonija_vo_NATO_NATO_vo_aut/Долгорочната политика на државава ни наша секогаш била тапа. Погледенете ја само Крушевската Република и ќе ви стане јасно дека ние како нација планираме само 10 потези нанапред, за што Каспаров, сигурен сум, ќе каже дека е крајно дегенски, тотално аматерски и прилично лузерски. Wed, 05 Mar 2008 18:40:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonija_vo_NATO_NATO_vo_aut/Како ќе изгледаше GMail ако беше дизајниран од Microsoft http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kako_kje_izgledashe_GMail_ako_beshe_dizajniran_od_Microsoft/GMail Ќе изгледаше вака ако беше дизајниран од Микрософт. Fri, 07 Mar 2008 00:18:44 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kako_kje_izgledashe_GMail_ako_beshe_dizajniran_od_Microsoft/Анти Интернет Експлорер копчиња http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Anti_Internet_Eksplorer_kopchinja/Првото копче е анти ИЕ, второто копче е анти ИЕ, третото копче а анти ИЕ, четвртото копче (нема да ви се верува) е повторно анти ИЕ. Fri, 07 Mar 2008 10:31:33 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Anti_Internet_Eksplorer_kopchinja/Речник http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Rechnik/Другар – Некој од кој можеш да позајмиш пари и никогаш да не ги вратиш. Мито – Машко име, обично се дава на луѓе кои нудат пари за секс со Корупција. Корупција – Женско име, види Мито. Sat, 08 Mar 2008 13:23:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Rechnik/Државни симболи и дроги http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Drzhavni_simboli_i_drogi/Кој, како, што? Sun, 09 Mar 2008 03:15:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Drzhavni_simboli_i_drogi/Слава http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Slava/Славата е фатална болест. Ќе ве заебе повеќе него вашите мама и тато. Некаде таму пред крајот на дваесетиот век потерата по слава стана животен стил. Наеднаш сите сакаа да бидат славни. Известувачи, новинари, метеоролози, астролози, кувари, лекари стажисти, дури и адвокатите, за име божје. Sun, 09 Mar 2008 03:28:12 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Slava/Вируси http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Virusi/Кој вика дека вирусите неможат да го оштетат харверот? Sun, 09 Mar 2008 03:46:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Virusi/Камера, тон. Акција! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kamera_ton_Akcija/Најдобриот филм на сите времиња. Толку добар што 80% од луѓето веруваат дека е вистина. Sun, 09 Mar 2008 22:00:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kamera_ton_Akcija/113 десктоп слики http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/113_desktop_sliki/113 десктоп слики за Вашиот десктоп. Wed, 12 Mar 2008 03:16:52 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/113_desktop_sliki/Копи-Пејст Светло http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Kopi-Pejst_Svetlo/Секој корисник на компјутери е запознает со копи-пејст функцијата. Но дали сте слушнале за копи-пејст светло? Sun, 16 Mar 2008 18:43:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Kopi-Pejst_Svetlo/