Кајмакот / whiteeagle - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/whiteeagle/Послeдни пријавени статии од whiteeaglemkКако Бил Гејтс ја реши пиратеријата? http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kako_Bil_Gejts_ja_reshi_piraterijata/32 години подоцна... Mon, 05 Jan 2009 21:36:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kako_Bil_Gejts_ja_reshi_piraterijata/Господ на Фејсбук http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Gospod_na_Fejsbuk/...како сѐ тоа би изгледало ;) Tue, 23 Dec 2008 23:26:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Gospod_na_Fejsbuk/Млади администраторки http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Mladi_administratorki/За сите администратори и идни админи како и за сите да видат што пропуштаат! :) [NSFW] Sat, 13 Dec 2008 20:05:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Mladi_administratorki/Чекај малку, како ли се викавме? http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Chekaj_malku_kako_li_se_vikavme/...ааа да... сега ми текна :)) Sat, 13 Dec 2008 20:21:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Chekaj_malku_kako_li_se_vikavme/DRM технологија на PDF дело http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/DRM_tehnologija_na_PDF_delo/... и како да се избегне Mon, 10 Nov 2008 14:30:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/DRM_tehnologija_na_PDF_delo/Македонска Google група - Нет Култура http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonska_Google_grupa_-_Net_Kultura/Повеќе детали во записот, краток е, без гајле :) Wed, 22 Oct 2008 22:55:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonska_Google_grupa_-_Net_Kultura/Најдобар виц што досега го имам прочитано http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Najdobar_vic_shto_dosega_go_imam_prochitano/Хаха, тешко Грците со вакви Македонци :)) Wed, 22 Oct 2008 10:56:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Najdobar_vic_shto_dosega_go_imam_prochitano/Новaтa состојбa со компјутерите во ОСУ „Мирко Милески“ http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Novata_sostojba_so_kompjuterite_vo_OSU_Mirko_Mileski/.... е срање Sun, 19 Oct 2008 17:18:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Novata_sostojba_so_kompjuterite_vo_OSU_Mirko_Mileski/Безбедноста во целата нејзината блескавост http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Bezbednosta_vo_celata_nejzinata_bleskavost/Знам, old as the intertubez но кому би му наштетила мала носталгија? :) Wed, 01 Oct 2008 13:48:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Bezbednosta_vo_celata_nejzinata_bleskavost/Лесно и едноставно инсталирање на игри под Ubuntu http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Lesno_i_ednostavno_instaliranje_na_igri_pod_Ubuntu/Најлесен начин за инсталирање на игри природно создадени за играње под Debian базирани системи со неколку клика на глушецот. Tue, 30 Sep 2008 14:46:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Lesno_i_ednostavno_instaliranje_na_igri_pod_Ubuntu/Турбо-фолкот не е кич http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Turbo-folkot_ne_e_kich/Се наоѓа уште подолу од кичот, затоа што кичот барем се обидува да претставува уметност. Tue, 30 Sep 2008 17:58:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Turbo-folkot_ne_e_kich/Каков тип на човек користи каков прелистувач http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kakov_tip_na_chovek_koristi_kakov_prelistuvach/АБЕ СУМ СЕ ЗГАЗИЛ ОД СМЕЕЊЕ, ОВА НЕ МИ СЕ СЛУЧИЛО ДОСЕГА, ХАХАХАХ :) Sun, 28 Sep 2008 18:11:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kakov_tip_na_chovek_koristi_kakov_prelistuvach/Молба за помалку политика на Кајмакот http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Molba_za_pomalku_politika_na_Kajmakot/Најискрено, ве молам од се срце да пријавувате помалку политички приказни или барем да направите индивидуално подесување за да некои категории да можат да се исклучат од гледање на насловна страна (како Digg). Смачено ми е од политика. Линкот е за да пријавите некоја статија што не е политичка :) Sun, 14 Sep 2008 19:12:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Molba_za_pomalku_politika_na_Kajmakot/PyRoom текстуален едитор http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/PyRoom_tekstualen_editor/Се разликува по тоа што се пушта на цел екран, за да ги покрие сите работи што можат да ви одвлечат внимание (email, IM итн..) Fri, 05 Sep 2008 21:29:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/PyRoom_tekstualen_editor/Состојбата со компјутерите за секое дете... http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Sostojbata_so_kompjuterite_za_sekoe_dete/Има и слики :) Tue, 02 Sep 2008 20:53:27 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Sostojbata_so_kompjuterite_za_sekoe_dete/Заев аболициран! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Zaev_aboliciran/Шефот на државата, Бранко Црвенковски, ги помилува градоначалникот на Струмица Зоран Заев и неговите петмина соработници. Зоран Заев ја прифатил одлуката под изговор дека останатите 5 обвинети биле во лоша психо-физичка состојба. Sun, 03 Aug 2008 15:27:26 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Zaev_aboliciran/Преглед на веб-прелистувачите http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pregled_na_veb-prelistuvachite/Преглед на повеќето од особините на популарните веб прелистувачи на денешницата Fri, 11 Apr 2008 14:26:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pregled_na_veb-prelistuvachite/„Драјвел“ - ГНУ/Линукс програма за блогирање http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Drajvel_-_GNULinuks_programa_za_blogiranje/Драјвел е програма за блогирање на LiveJournal, Wordpress и MovableType наменета за ГНУ/Линукс корисниците Thu, 31 Jul 2008 18:24:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Drajvel_-_GNULinuks_programa_za_blogiranje/Gnome Blog - Аплет за блогирање од Gnome http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Gnome_Blog_-_Aplet_za_blogiranje_od_Gnome/Gnome Blog е едноставен аплет кој што може да се користи за пишување на вашите блог записи на повеќе сервиси. Изгледа многу едноставно, но е и воедно многу функционален. Tue, 05 Aug 2008 20:23:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Gnome_Blog_-_Aplet_za_blogiranje_od_Gnome/Како изгледа компјерот на еден Gentoo корисник http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kako_izgleda_kompjerot_na_eden_Gentoo_korisnik/Страшно! Thu, 04 Sep 2008 09:18:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kako_izgleda_kompjerot_na_eden_Gentoo_korisnik/