Кајмакот / ukion - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/ukion/Послeдни пријавени статии од ukionmkСофтвер за внатрешно уредување за аматери http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Softver_za_vnatreshno_ureduvanje_za_amateri/Сакате да го преуредите станот?Да ги префарбате ѕидовите?Да го преместите намештајот во собата? Сакате да ја нацртате основата на станот и сето тоа да го направите со едноставен програм, без да барате архитект или професионални програми? Sweet Home 3D може лесно да ви помогне со сето тоа. Mon, 16 Feb 2009 20:15:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Softver_za_vnatreshno_ureduvanje_za_amateri/Закон за хартиени ќеси - а каде се хартиените ќеси? http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zakon_za_hartieni_kjesi_-_a_kade_se_hartienite_kjesi/Кога прв пат слушнав за законот за хартиени ќеси како љубител на природата си реков - одлично. После први, кога ми се потрошија залихите на храна која ја имав за новогодишните празници тргнав да купувам за следните празници добро информирана, по новиот закон да барам хартиена ќеса... Thu, 08 Jan 2009 17:27:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zakon_za_hartieni_kjesi_-_a_kade_se_hartienite_kjesi/Берово - место за душевен мир http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Berovo_-_mesto_za_dusheven_mir/Доколку сакате да избегате од градската врева, стресното секојдневие, сообраќајниот метеж, и барем за кратко да им се вратите на мирот, спокојствотот и природата кои во Македонија ги има во избилство, испланирајте викенд на Беровско езеро. Sun, 19 Oct 2008 20:22:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Berovo_-_mesto_za_dusheven_mir/Дебата: цел или делумен RSS фид? http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Debata_cel_ili_delumen_RSS_fid/фин туротијал за рсс фидот, неговата намена и користење. Wed, 02 Jul 2008 19:40:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Debata_cel_ili_delumen_RSS_fid/Мапа од Македонија на мермерен ѕид во Рим http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Mapa_od_Makedonija_na_mermeren_dzid_vo_Rim/Во Рим на една од четирите мермерни мапи, била изгравирана мапа на Македонија уште во времето пред Христа. Fri, 25 Jan 2008 16:28:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Mapa_od_Makedonija_na_mermeren_dzid_vo_Rim/WYSIWYG таг генератор http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/WYSIWYG_tag_generator/Widget Tool за изработка на HTML тагови со линкoви до познатите блог пребарувачи, како на пример Technorati. Користи CSS едитор за тагови и може да се постави на секој ваш блог пост. Македонско производство. Пробајте го. Thu, 17 Jan 2008 14:11:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/WYSIWYG_tag_generator/Визуелен таг генератор http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vizuelen_tag_generator_1200655754/Презентирање на бесплатна визуелна веб алатка за визуелно генерирање Technorati тагови. Fri, 18 Jan 2008 11:29:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vizuelen_tag_generator_1200655754/Македонија е Грција – на YouTube http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Makedonija_e_Grcija_na_YouTube/Незнам дали да се нервирам или да прескокнам. Ама ваљда појќето Македници, го прескоквет ова (зш е веќе видено), ама ево јас пак за истото. Sat, 26 Jan 2008 19:52:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Makedonija_e_Grcija_na_YouTube/Шчо прочитафме? http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Shcho_prochitafme/Во центарот на написов е просечниот македонец; Тебе ти се обраќам: Шо прочита ти во последнава година? Кои и какви и чии книги, списанија, написи, колумни... Намерата не ми да се расправам, туку да те прашам. Не да ти давам совети, туку да те поттикнам сам да размислиш, да се анализираш ... Wed, 30 Jan 2008 15:08:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Shcho_prochitafme/Блудница Вавилонска (за визното „олеснување“) http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Bludnica_Vavilonska_za_viznoto_olesnuvanje/Не знам колку сте запознаени со овој термин, ама многу академски изучувачи на Библијата се имаат сложено дека терминот Блудница Вавилонска е Астрологијата, чии темели се поставени во Вавилон отприлика во исто време со градењето на Кулата, а со иста цел: пркосење на Бога. Fri, 01 Feb 2008 14:49:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Bludnica_Vavilonska_za_viznoto_olesnuvanje/Тројна формула за името?! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Trojna_formula_za_imeto/Нимиц предложил тројна формула (a2+b2=c2 ???) за нашето име?!!! Wed, 06 Feb 2008 11:03:48 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Trojna_formula_za_imeto/Стечајци http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Stechajci/Kaко и многупати досега, центарот на Скопје е блокиран. Вчера полошо, денес не толку... Утре, не знаeме... Thu, 07 Feb 2008 12:48:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Stechajci/Нивото на Охридско Езеро http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nivoto_na_Ohridsko_Ezero/Викендов нивото на водата во езерото беше многу ниско. Се зачудив зошто никаде по весници и телевизии немат ништо, никаква осуда на владата од типот „им ја пуштија водата во Албанија“, „Албанија е во енергетска криза“ па... Mon, 11 Feb 2008 16:56:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nivoto_na_Ohridsko_Ezero/Dark Карпуш - Црн леб - комбинација http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Dark_Karpush_-_Crn_leb_-_kombinacija/Пред некој ден, т.е. вечер, некаде околу 8 часот, ме пуштија од дома да купам леб. Ми порачаја обавезно црн да бил затоа што моите се големи приврзаници на здрава храна (или обоена :) во овој случај). И си тргнав јас да го купам тој лебот во најблиското продавниче, ама тамо да ти немало црн, па ... Wed, 13 Feb 2008 13:24:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Dark_Karpush_-_Crn_leb_-_kombinacija/Математички доказ за бог http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Matematichki_dokaz_za_bog/Можеби религија + астрономија изгледат чуден спој, ама еден американец, кој во најмала рака можам да го наречам чудак, Sollog Immanuel Adonai-Adoni, инаку роден како John Patrick Ennis, ги имат обединето во своето интригантно дело... Thu, 14 Feb 2008 15:13:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Matematichki_dokaz_za_bog/Југо носталгија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Jugo_nostalgija/Единствено ме нервира “поранешноста” - само Југословенска Република Македонија звучи кул.“ Зошто тогаш не би се викале: Бивша Римска колонија Византиска провинција Отоманска провинција Фашистичка територија Српска покраина Југословенска република Македонија? (Да не испуштив нешто?! Tue, 26 Feb 2008 01:35:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Jugo_nostalgija/Македонско име нема да загине http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonsko_ime_nema_da_zagine/За почеток ќе скршнам настрана низ една попатна станица: ќе ви раскажам како си поминав вчера во автобусот на пат кон Скопје. Во задниот дел имаше една група млади Роми и, во нивен препознатлив стил, беа распеани, разиграни, се смееја, довикуваа, шлапкаа со раце и пак пееја.... Wed, 05 Mar 2008 13:54:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonsko_ime_nema_da_zagine/Прохибиција http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Prohibicija/Со што се занимава нашата влада во овие пресудни времиња по нашиот идентитет? Или подобро, дали се овие времиња пресудни или e тоа само наметната општонародна психоза за да се одвлече вниманието од други настани и појави?! М? Wed, 05 Mar 2008 14:06:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Prohibicija/Тандем лет http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Tandem_let/Локација Галичица, Охрид. Главни улоги: Пилот 1-ва класа Барак; копилот МаГ. Кој сака да проба, трк во Big Blue во Охрид - демек реклама. Искуството било "слично на првиот секс" - е браво шо го памтет... Wed, 11 Jun 2008 15:10:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Tandem_let/Вевчани - извори на непокор http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Vevchani_-_izvori_na_nepokor/Вевчани - едно од местата кои мора да се посетат за да се запознае нашата Македонија, македонскиот непокор. Sun, 14 Sep 2008 19:49:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Vevchani_-_izvori_na_nepokor/