Кајмакот / tom - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/tom/Послeдни пријавени статии од tommkМногу точно..! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mnogu_tochno/Политички маркетинг, популизам или едноставно лошо планирање..?? Thu, 10 Sep 2009 23:38:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mnogu_tochno/Google Translate: конечно и на македонски! http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Google_Translate_konechno_i_na_makedonski/Ете, после неколку месеци тестирање (меѓу другото, и на picasa приметив дека имаа обиди :)), Гугл ја објави алатката за преведување и на македонски! Ај честито :) Tue, 25 Aug 2009 08:53:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Google_Translate_konechno_i_na_makedonski/Батерија за домашни потреби? :) http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Baterija_za_domashni_potrebi/Нов начин на чување и складирање на енергија. Ќе дозволат ли само големите енерго-играчи да заживее?? Sat, 22 Aug 2009 23:31:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Baterija_za_domashni_potrebi/Трудница http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Trudnica/Со речникот на министерот за финансии, објаснето надоаѓањето на рецесијата :) Thu, 05 Mar 2009 14:56:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Trudnica/Од гол на гол :) http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Od_gol_na_gol/Голчево е за д ане расположи, по поразот од Србија :) Wed, 28 Jan 2009 11:07:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Od_gol_na_gol/За балканските работи... http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_balkanskite_raboti/Кристофер Делисо го интервјуира добриот познавач на балканските (не)прилики проф. Виктор Фридман. Задолжително четиво! Wed, 24 Dec 2008 12:23:24 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_balkanskite_raboti/Збогување со Македонија, на супер начин! http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Zboguvanje_so_Makedonija_na_super_nachin/Добри се девојкиве, како успеваат сублимирано да ни ги претстават нашите работи :) Thu, 17 Jul 2008 06:46:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Zboguvanje_so_Makedonija_na_super_nachin/Мала, но важна разлика http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Mala_no_vazhna_razlika/Македонското традиционално мезење, пиење (алкохол) и дружење, видено од странци. Кратка, но фина анализа. Конечно и нешто убаво и различно од политика... Tue, 15 Jul 2008 14:18:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Mala_no_vazhna_razlika/Top Ten Worst Uses for Windows http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Top_Ten_Worst_Uses_for_Windows/Интересна анализа на искусен ИТ професионалец за употребувањето на Windows на некои места. Wed, 09 Jul 2008 11:14:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Top_Ten_Worst_Uses_for_Windows/Во вистинско друштво..! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vo_vistinsko_drushtvo/Топ 10 најмлади светски лидери :) Tue, 08 Jul 2008 07:20:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vo_vistinsko_drushtvo/Крадење vs Пиратерија http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kradenje_vs_Piraterija/Една слика вреди 1000 зборови... Wed, 02 Jul 2008 15:00:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kradenje_vs_Piraterija/"Не сакав децата да ми растат во слепа и националистичка земја" http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ne_sakav_decata_da_mi_rastat_vo_slepa_i_nacionalistichka_zemja/Еххх, лулката на демократијата, видени од холандска новинарка мажена за Грк... Миење мозок на најмладите, ксенофобија од највисок ранг! И потоа, Европејците зборуваат за компромиси... Ко тие да не знаат со што си имаме работа... Ова треба да го дознае цел свет! Tue, 27 May 2008 18:55:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ne_sakav_decata_da_mi_rastat_vo_slepa_i_nacionalistichka_zemja/Back to the future... Или не? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Back_to_the_future_Ili_ne/2 години подоцна, сèуште актуелен напис. И сакаме напредок на државата ни. Wed, 09 Jul 2008 07:21:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Back_to_the_future_Ili_ne/„Спорот“ околу името, уште еден поглед http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sporot_okolu_imeto_ushte_eden_pogled/Млада стажистка во UNIFEM во Македонија, фрла уште еден, би рекол реален и нормален, поглед врз Македонско-Грчкиот „спор“. Fri, 11 Jul 2008 07:10:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sporot_okolu_imeto_ushte_eden_pogled/Центар Жупа скопска општина во bing? http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Centar_Zhupa_skopska_opshtina_vo_bing/Го разгледував многу рекламираниот bing.com, и морам да кажам дека мапите не му се најјака страна... иако сателитските снимки се цини се година-две понови од оние на google. Thu, 18 Jun 2009 09:38:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Centar_Zhupa_skopska_opshtina_vo_bing/Каде исчезнаа билетите за Македонија-Шпанија? http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Kade_ischeznaa_biletite_za_Makedonija-Shpanija/...кај мене во населба се делеа во штабот... ете каде! Thu, 06 Aug 2009 13:40:27 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Kade_ischeznaa_biletite_za_Makedonija-Shpanija/