Кајмакот / thaCaspeR - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/thaCaspeR/Послeдни пријавени статии од thaCaspeRmk Легална педофилија http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Legalna_pedofilija/Се одржа некој си избор на лепотици и лепотани… Wed, 10 Oct 2007 14:53:27 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Legalna_pedofilija/Налет! http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Nalet/ма налет веќе и протести и унии, и рушити... Thu, 04 Oct 2007 19:01:48 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Nalet/ Синдикална поезија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sindikalna_poezija/Инспирирано од денешните протести против државната матура... Mon, 01 Oct 2007 13:24:56 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sindikalna_poezija/ Правописни типс & трикс… http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Pravopisni_tips_triks/е па стварно веќе... Sun, 15 Jul 2007 18:39:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Pravopisni_tips_triks/ Стрес - тест за идните информатичари http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Stres_-_test_za_idnite_informatichari/Неизвесност, паника и револт кај матурантите што се пријавија за упис на отсекот информатика и компјутерско инженерство на Електротехничкиот факултет во Скопје. Thu, 28 Jun 2007 18:54:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Stres_-_test_za_idnite_informatichari/Проект: Национални приоритети http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Proekt_Nacionalni_prioriteti/Налетав на една многу интересен сајт, поточно официјлната веб страна на проектот “(Американски) Национални приоритети“. Wed, 27 Jun 2007 15:01:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Proekt_Nacionalni_prioriteti/10 причини зашто да користите слободен софтвер http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/10_prichini_zashto_da_koristite_sloboden_softver/Насловот кажуе за што се работи...:) Sat, 23 Jun 2007 12:42:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/10_prichini_zashto_da_koristite_sloboden_softver/Македонски South Park http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Makedonski_South_Park/Новите 10 карактери во Македонскиот South Park… Sat, 23 Jun 2007 22:40:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Makedonski_South_Park/Дефинирање на зборот Хакер http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Definiranje_na_zborot_Haker/Богат пост со многу информации за хакери/кракери познати фаци у сајбер светот и т.н. Tue, 12 Jun 2007 22:08:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Definiranje_na_zborot_Haker/Што се распаѓа побрзо од Југославија? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Shto_se_raspagja_pobrzo_od_Jugoslavija/Клик па ќе дознаеш ;) Mon, 28 May 2007 18:53:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Shto_se_raspagja_pobrzo_od_Jugoslavija/Владата дава совети за физичко образование... http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Vladata_dava_soveti_za_fizichko_obrazovanie/ Нашата Влада денеска укажа на директорите на училиштата дека треба да се обрне поголемо внимание на физичкото образование, часовите максимално да се искористуваат и секој ученик да се запознае со основите на секој спорт... Mon, 14 May 2007 16:55:12 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Vladata_dava_soveti_za_fizichko_obrazovanie/Предлог: нов дизајн на денарите http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Predlog_nov_dizajn_na_denarite/Денарите кои ги користиме ми се некако многу монотони, па решив да ги редизајнирам по мој вкус. Fri, 20 Apr 2007 19:46:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Predlog_nov_dizajn_na_denarite/Талент шоу [Hihglights] http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Talent_shou_Hihglights/Све што снимив денеска на талент шоуто, исечено, измонтирано у 7 мин... ама озбилно се таленти... особено тој/таа последниот/a :D Fri, 20 Apr 2007 19:45:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Talent_shou_Hihglights/Обои го [не]успехот http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Oboi_go_neuspehot/Моја креација:... Fri, 20 Apr 2007 19:47:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Oboi_go_neuspehot/Хип Хоп Книга http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Hip_Hop_Kniga/На овогодинешниот Саем на книгата беше промовирана првата хип-хоп енциклопедија на македонски јазик на Браќата по крв, Александар и Славчо Ковиловски, а во издание на . Ова е втор издавачки проект на тандемот Ковиловски посветен на хип-хоп музиката. Во првиот со наслов ја проследија македонската рап Fri, 20 Apr 2007 21:30:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Hip_Hop_Kniga/Терминатор пародија http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Terminator_parodija/Терминатор го спасува Исус :) Fri, 20 Apr 2007 21:32:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Terminator_parodija/На кој му е поголем ташакот (Рушити VS Костовски) http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Na_koj_mu_e_pogolem_tashakot_Rushiti_VS_Kostovski/Околу конфликтот помеѓу овие двајца кои и двајцата е надлежни за средните школи, а имаат различни ставови за тоа дали треба во понеделник да се учи или не... Sun, 29 Apr 2007 23:08:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Na_koj_mu_e_pogolem_tashakot_Rushiti_VS_Kostovski/Ден на победата http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Den_na_pobedata/Денеска е 9ти Мај, денот на Победата над фашизмот Wed, 09 May 2007 17:44:48 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Den_na_pobedata/СРБИЈА ПОБЕДИ! http://kajmakot.softver.org.mk/sport/SRBIJA_POBEDI/72’ Жигич Sat, 12 May 2007 22:34:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/SRBIJA_POBEDI/MkBlogConverence http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/MkBlogConverence/На 26ти мај, во просториите на културниот центар „Точка“ ќе се одржи првата МК Блог Конференција во организација на Центарот за Нови Медиуми. Mon, 14 May 2007 16:53:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/MkBlogConverence/