Кајмакот / strumjan - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/strumjan/Послeдни пријавени статии од strumjanmkМозочни болести кои даваат суперчовечки особини http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Mozochni_bolesti_koi_davaat_superchovechki_osobini/Една страница на Интернет: Brain Diseases I Wish I Had („Мозочни болести кои би сакал да ги имам“), резимирана со по еден краток коментар за секоја болест. Wed, 14 Oct 2009 17:30:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Mozochni_bolesti_koi_davaat_superchovechki_osobini/Менаџери и ... http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Menadzheri_i/Зарем не?! Sun, 26 Apr 2009 08:43:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Menadzheri_i/Не издржавме http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Ne_izdrzhavme/До кога Македонeцот на Македонецот ќе му биде Македонец?! Mon, 26 Jan 2009 20:52:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Ne_izdrzhavme/Joomla 1.5.9 [Vatani] на Македонски http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Joomla_159_Vatani_na_Makedonski/На 10 јануари излезе новата верзија Joomla 1.5.9 [Vatani]. Се работи за сигурносна надградба и се препорачува веднаш да почнете да ја користите. Преводот на Македонски малку доцнеше но еве го сега достапен :) Sat, 24 Jan 2009 23:52:42 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Joomla_159_Vatani_na_Makedonski/Џедај или Дарт Вејдер?! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dzhedaj_ili_Dart_Vejder/„Разликата помеѓу политичар и политиколог е иста со разликата помеѓу криминалец и криминолог.“ - рече или одрече?! Tue, 20 Jan 2009 13:56:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dzhedaj_ili_Dart_Vejder/Окарината наша и iPhone-от нивни http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Okarinata_nasha_i_iPhone-ot_nivni/Зошто Даутовски не би направил концерт на iPhone а потоа веднаш и на окарина за споредба. Или Даутовски на окарина а околу него уште неколкумина на iPhone. Датум на концертот нека одбере Калина :) Mon, 12 Jan 2009 09:52:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Okarinata_nasha_i_iPhone-ot_nivni/Ни фали бемката! http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Ni_fali_bemkata/Онаа на Синди Крафорд. Thu, 25 Dec 2008 20:50:48 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Ni_fali_bemkata/Затвор за неоправдано поскапување http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Zatvor_za_neopravdano_poskapuvanje/Така, а не како кај нас: и ѓеврекот поскапе кога рипаше нафтата, сега нафтата падна а ѓеврекот си ја задржа цената. Нам само дупката ни остана - од ѓеврекот де :) Sun, 21 Dec 2008 14:33:52 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Zatvor_za_neopravdano_poskapuvanje/Најново од владата http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Najnovo_od_vladata/КиберКотле ексклузивно дознава… Владата од идната година ќе ги почасти своите граѓани со ново министерство за семејство и родостопанство. Tue, 02 Dec 2008 22:46:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Najnovo_od_vladata/Joomla 1.5.8 [Wohnaiki] на Македонски. http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Joomla_158_Wohnaiki_na_Makedonski/Најважно, барем за нас, е тоа што од оваа верзија Македонскиот јазик е дел од официјалната постапка при инсталирање на Џумлата. Wed, 12 Nov 2008 10:25:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Joomla_158_Wohnaiki_na_Makedonski/Од извори блиски до Фејсбук http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Od_izvori_bliski_do_Fejsbuk/Просто да не веруваш дека некој од промена на статус на Фејсбук направил „новинарска“ вест или пак прилог. Sat, 08 Nov 2008 16:17:42 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Od_izvori_bliski_do_Fejsbuk/JoomlaPack 1.2.2 на Македонски http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/JoomlaPack_122_na_Makedonski/JoomlaPack е компонента за Joomla која може да направи бекап од целиот Ваш сајт (документи и бази на податоци) како еден пакет. Mon, 03 Nov 2008 20:51:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/JoomlaPack_122_na_Makedonski/Еве зошто нема ЕУ за нас! http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Eve_zoshto_nema_EU_za_nas/Единственото логично објаснување :) Fri, 31 Oct 2008 11:34:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Eve_zoshto_nema_EU_za_nas/Земја Дембелија, опозициска верзија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Zemja_Dembelija_opoziciska_verzija/Тажна е ваквата ситуација, една нација да стане инвалид и зависник од државата до степен да е парализирана дури и кога сопствениот опстанок, на ниво на исхрана на семејствата, е доведен во прашање. Дали сега, по 3 години, истите повици вината да не се бара (само) во владата важат? Tue, 21 Oct 2008 06:50:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Zemja_Dembelija_opoziciska_verzija/Трифун си го покажа... http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Trifun_si_go_pokazha/и средниот прст и „почитувањето“ на законите. Mon, 20 Oct 2008 19:47:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Trifun_si_go_pokazha/Херојска дилема http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Herojska_dilema/Не ги гледам „Херои“, но после ова си мислам да почнам! Wed, 15 Oct 2008 22:01:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Herojska_dilema/Победник на Макфест е... Leopard! http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Pobednik_na_Makfest_e_Leopard/Што не верувате? Платено е де :) Sun, 12 Oct 2008 11:58:45 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Pobednik_na_Makfest_e_Leopard/Краен испит http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Kraen_ispit/Се надевам дека ова ќе го прочитаат барем 5 средношколци и ќе го рашират зборот и идејата на постов. Не кажувајте од кого е напишана/речена, само ебено раширете ја и спроведете ја! Честит ден на револуцијата! Sat, 11 Oct 2008 19:39:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Kraen_ispit/Внимавај!!! Реклами светкаат http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Vnimavaj_Reklami_svetkaat/... и очи болат. Но дали и пари носат? Mon, 29 Sep 2008 20:07:27 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Vnimavaj_Reklami_svetkaat/Тестирајте Open source CMS http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Testirajte_Open_source_CMS/Добро место каде преку „CMS Demo Menu“ можете да тестирате голем број системи. Дадена е можност да се најавите во секој од нив и нагледно да одлучите кој би бил најпогоден за Вашите потреби. Интересно, ако ништо друго заради споредба :) Sun, 21 Sep 2008 19:21:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Testirajte_Open_source_CMS/