Кајмакот / sead93 - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/sead93/Послeдни пријавени статии од sead93mkЈа оплеска! http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Ja_opleska/Ја оплескав! Вака, во стилот на американскиот претседател Барак Обама, министерот Трајко Славески треба да го признае поразот во првата битка со бруто-платите. Thu, 12 Feb 2009 17:53:12 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Ja_opleska/100 чекори подоцна http://kajmakot.softver.org.mk/politika/100_chekori_podocna/Баждарџијата со своја визија на пост-преродбеничка Македонија, година 2028. Tue, 03 Feb 2009 18:53:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/100_chekori_podocna/Хет трик на Горан Пандев http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Het_trik_na_Goran_Pandev/Македонскиот репрезентативец го прекинува два и пол месечниот пост во италијанската Серија и ја разубавува својата кариера во италијанскиот фудбал со хет трик.. Mon, 12 Jan 2009 08:31:56 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Het_trik_na_Goran_Pandev/24/7 e незаконски http://kajmakot.softver.org.mk/politika/247_e_nezakonski/Со слоганот 24/7 Владата пропагира кршење на законите во државава. А нејзин работодавец сме сите ние. Wed, 24 Dec 2008 11:48:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/247_e_nezakonski/Заработка преку блог http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zarabotka_preku_blog/Да се стартува блог е бесрамно ефтино и едноставно, постојат огромен број бесплатни сервиси каде за пoмаку од две минути може да се направи пристоен блог. Од друга страна пак да се заработува со блогот е вистински предизвик. Sat, 13 Dec 2008 19:17:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zarabotka_preku_blog/Комити тепале играчи на Вардар http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Komiti_tepale_igrachi_na_Vardar/Фудбалерите на Вардар се нападнати од својата навивачка група „Комити“ на превојот „Стража“ помеѓу Кичево и Гостивар по враќањето од гостувањето кај Напредок. Mon, 08 Dec 2008 11:12:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Komiti_tepale_igrachi_na_Vardar/Кој сака да стане Паланчанец? http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Koj_saka_da_stane_Palanchanec/Колку си образуван Паланчанец, а? Sun, 23 Nov 2008 14:36:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Koj_saka_da_stane_Palanchanec/Решителна борба против турбо фолкот http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Reshitelna_borba_protiv_turbo_folkot/По корупцијата, криминалот и трговијата со луѓе дојде време за решителна пресметка со турбо фолкот. Tue, 04 Nov 2008 16:50:52 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Reshitelna_borba_protiv_turbo_folkot/Искрени реклами http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Iskreni_reklami/Искреноста не е клучниот дел на маркетингот. Се прашувате како ќе изгледаа рекламите ако ја рекламираа вистината? Sun, 26 Oct 2008 09:52:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Iskreni_reklami/Генетска споредба на балканските народи во однос на античките http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Genetska_sporedba_na_balkanskite_narodi_vo_odnos_na_antichkite/Oткритијата кои iGENEA ги објави за Македонија и за соседните земји...текстот е достпен и на англиски. Thu, 23 Oct 2008 14:48:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Genetska_sporedba_na_balkanskite_narodi_vo_odnos_na_antichkite/Во првите 42 земји на светот http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Vo_prvite_42_zemji_na_svetot/Дали може да праша некој дали ќе има прес со сите министри за овој „успех“ на државата? Wed, 22 Oct 2008 10:56:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Vo_prvite_42_zemji_na_svetot/11 октомври http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/11_oktomvri/Дебата во „Точка“ по повод 11 Октомври насловена како „Зошто комунистите го дигнале востанието“. Една од работите кои ги увидов беше приказ на времето до 1991 година: еден „комунист“, осум апологети и еден неподобен. Sun, 12 Oct 2008 12:41:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/11_oktomvri/Автоцензура, конформизам, едноумие и плукање http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Avtocenzura_konformizam_ednoumie_i_plukanje/Се поголемото отсуство на јавното мислење преку отворени расправи, трибини и емисии станува загрижувачко. Дебата нема ни во медиумите, ни во институциите, ни во граѓанскиот сектор. Во реалноста постои чувство на една голема празнина на јавно кажаниот збор. Fri, 10 Oct 2008 08:02:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Avtocenzura_konformizam_ednoumie_i_plukanje/Новинарите се лешинари http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Novinarite_se_leshinari/Советот за радиодифузија најостро реагира поради крајно неетичкиот медиумски третман на грозоморниот настан во кочанското село Оризари, емитуван во ударните вести на сите национални медиуми. Sat, 04 Oct 2008 06:13:44 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Novinarite_se_leshinari/Трикчиња за Гуглхром http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Trikchinja_za_Guglhrom/Неколку трикчиња за минималистичкиот пребарувач на Гугл, кои можат да ви ја направат поинтересна тест-фазата на Хром. Mon, 08 Sep 2008 07:47:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Trikchinja_za_Guglhrom/Телекомот е во деталите http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Telekomot_e_vo_detalite/Нова понуда од ТК за кои неограничено и 10 саати се исто: Неограничени разговори кон 10 држави > За неограничените меѓународни разговори важи политика на фер користење која подразбира телефонски разговори од 10ч. месечно, по надминувањето на овој праг, разговоритe се наплатуваат по редовни цени. Tue, 02 Sep 2008 12:57:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Telekomot_e_vo_detalite/Латас на одмор, недела на новинарството во МК http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Latas_na_odmor_nedela_na_novinarstvoto_vo_MK/„Ги информираме читателите на Вечер дека колумната "Понеделнички" денеска не е објавена бидејќи авторот е на годишен одмор. Истата ќе продолжи редовно да излегува од 25 август.“ (Редакциски колегиум)...За жал нема директе линк до информацијата, на насловна е само. Mon, 18 Aug 2008 12:43:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Latas_na_odmor_nedela_na_novinarstvoto_vo_MK/Олимпијада via Wiki http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Olimpijada_via_Wiki/Се што ви треба за Олимписките игри во Пекинг 2008, распореди, резултати, состави, медали, статистики, линкови, ТВ распореди на преноси и.т.н. Sat, 09 Aug 2008 08:40:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Olimpijada_via_Wiki/Треска, Вардар, ние и Грците http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Treska_Vardar_nie_i_Grcite/Извонреден колаж на теми и тези кој открива повеќе и од Вест: „има 32 букви во азбуката на нашиот македонски литературен јазик“, „Вардар се влева во Треска“, Грците се говеда (зборот „грекс“ (grex) значи буквално – „стадо“ (овци) или „крдо“ (говеда), Аристотел е познат само заради Александар и.т.н. Tue, 29 Jul 2008 15:21:42 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Treska_Vardar_nie_i_Grcite/Хунзапласт http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Hunzaplast/По енормното поскапување на парното и најавите за поскапување на струјата, народот нестрпливо го очекува новиот зимски хит. Според најавите, тоа ќе биде римејк на еротскиот трилер „Жештина“. Wed, 30 Jul 2008 04:08:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Hunzaplast/