Кајмакот / oksimoron - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/oksimoron/Послeдни пријавени статии од oksimoronmkСпомениците... http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Spomenicite/...не можам да разберам како дозволиле толку многу да пропадне една идеја која своевремено била нова и напредна во комплексниот свет на ликовната уметност, до степен да се запрашате што мајка бара еден монументален објект како овој на соголено брдо во парк кој никој не го одржува... Fri, 20 Feb 2009 21:48:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Spomenicite/Замисли се! http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zamisli_se/И за замислуење е работава..... Sat, 22 Nov 2008 16:21:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zamisli_se/Археолошка логика http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Arheoloshka_logika/Логика батка! :) Tue, 12 Aug 2008 05:30:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Arheoloshka_logika/Курвинско будење http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Kurvinsko_budenje/„..да им дозволиме на ЕДИНСТВЕНИТЕ достоинствени работници да си ја заработат платата чесно“ Дефинирање на курвалукот од еден поинаков агол,пресек на легалната и нелегална проституција низ институциите на системот-хипокризија загушена од сопствените предрасуди,врзани во морален јазол.Фемгерила акшн! Wed, 02 Jan 2008 18:47:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Kurvinsko_budenje/Насмевката http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Nasmevkata/Таа е премногу сериозна работа. Затоа може да биде широка, кисела, невина, претсмртна, љубовна, иронична, потценувачка, молбена, службена, пријателска, горчлива, победничка, губитничка, механичка, искрена, неискрена, лигава, предавничка, проштална... Но, внимавајте, и лицемерна! Thu, 21 Jun 2007 18:05:17 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Nasmevkata/Сонувачот во земјата на соништата http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sonuvachot_vo_zemjata_na_sonishtata/Велат таму е сè дозволено, не постојат правила, затоа е толку убаво. Колку само грешат! Таму вирее најсложената мрежа од правила што може да ја замисли човечкиот ум. Thu, 21 Jun 2007 18:02:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sonuvachot_vo_zemjata_na_sonishtata/Македонската Википедија наближува до својата 10 000 статија http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonskata_Vikipedija_nablizhuva_do_svojata_10_000_statija/Група ентузијасти вредно работат на креирањето слободна енциклопедија и на македонски јазик. Честитки до нив и покана за сите заинтересирани да се приклучат :) Thu, 21 Jun 2007 17:58:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonskata_Vikipedija_nablizhuva_do_svojata_10_000_statija/Филозовски шеги http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Filozovski_shegi/Смешната страна на филозофијата. :) Thu, 17 May 2007 16:51:42 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Filozovski_shegi/Блог - з‘ш да не?! http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Blog_-_zsh_da_ne/Што е блог и зошто блогираме.... важно ли е „што“ и „зошто“?! Има ли потреба од дефиниции? Sun, 13 May 2007 08:09:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Blog_-_zsh_da_ne/Оглупавена од љубов http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Oglupavena_od_ljubov/Што прави љубовниот занес со луѓето. Чувство кое веројатно сите го имаат почувствувано во одредени периоди, но извонредно опишано од Gersanina Wed, 02 May 2007 16:32:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Oglupavena_od_ljubov/Фашизам на современото македонско општество http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Fashizam_na_sovremenoto_makedonsko_opshtestvo/Првомајска критика на трудот во книжевноста од Букаро, пренасочена кон навиките и вкусовите на индивидуите задушени од општествените (не)правила и предрасуди. Wed, 02 May 2007 16:39:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Fashizam_na_sovremenoto_makedonsko_opshtestvo/Во име на Македонија http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vo_ime_na_Makedonija/Името Македонско на преговарачката маса - исечкано, зачинето и сервирано на сомнителна тацна. Виљушки и ножеви покрај дипломатските салфети. Стара Југославија - Нова Македонија. :) Wed, 02 May 2007 16:45:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vo_ime_na_Makedonija/Се/се‘ сјебавме http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sese_sjebavme/Нашата драга планета и нашата деструктивна(не)еколошка свест. Одлично изведена поента со остар сарказам. Thu, 26 Apr 2007 05:44:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sese_sjebavme/Тутурутка http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Tuturutka/Црвената цилиндрична кутија со нашите дипломи и нејзината намена... или намени :) Wed, 02 May 2007 16:27:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Tuturutka/Ослободување од етикетите - илузии за почетници http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Osloboduvanje_od_etiketite_-_iluzii_za_pochetnici/Детална анализа на свесноста на човекот за етикетите како личен (свесен или несвесен) избор, во зависност од свесноста за „позитивната слобода“. Малце подолг, но содржаен текст кој вреди да се прочита внимателно. Sat, 20 Oct 2007 16:51:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Osloboduvanje_od_etiketite_-_iluzii_za_pochetnici/