Кајмакот / mitko - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/mitko/Послeдни пријавени статии од mitkomk„Телеком Словенија“ го доби тендерот за дигитална телевизија http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Telekom_Slovenija_go_dobi_tenderot_za_digitalna_televizija/„Телеком Словенија“ победи на тендерот за пренос на дигитални телевизиски услуги преку јавна комуникациска мрежа (DVB-T) на територијата на Македонија. Sun, 26 Apr 2009 13:51:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Telekom_Slovenija_go_dobi_tenderot_za_digitalna_televizija/Резензија на Сенки [англиски] http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Rezenzija_na_Senki_angliski/Тазе, тукушто објавена. Веројатно затоа што филмот ќе почне да се емитува денес во Њу Јорк. Sat, 31 Jan 2009 00:58:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Rezenzija_na_Senki_angliski/Како една саксија и едно догорче станаа популарни http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Kako_edna_saksija_i_edno_dogorche_stanaa_popularni/Пронајдени се саксијата и растението „канабис сатива“, нагорена рачно изработена цигара со марихуана, како и повеќе други паковки опојна дрога, оставени на различни места во домот. Tue, 27 Jan 2009 13:50:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Kako_edna_saksija_i_edno_dogorche_stanaa_popularni/Јавни лицитации во македонските цркви http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Javni_licitacii_vo_makedonskite_crkvi/Бог да чува! Mon, 19 Jan 2009 19:57:44 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Javni_licitacii_vo_makedonskite_crkvi/Ако-тогаш политика http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ako-togash_politika/Ако Европска унија - тогаш фискални каси. Која е логиката овде? Fri, 26 Dec 2008 23:15:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ako-togash_politika/Веронаука или верско дејствување? http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Veronauka_ili_versko_dejstvuvanje/Една од целите на Православна христијанска веронаука: „да согледа дека научниците се воглавно религиозни луѓе“. Fri, 05 Sep 2008 11:17:12 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Veronauka_ili_versko_dejstvuvanje/Нема интерес за новите факултети http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nema_interes_za_novite_fakulteti/„Само еден кандидат се пријавил на новиот државен Технолошко-технички факултет во Велес кој од оваа година го отвори битолскиот универзитет „Св. Климент Охридски“, додека ниту еден не поднел документи на новоотворените дисперзирани студии на овој факултет во Кичево.“ Wed, 27 Aug 2008 11:26:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nema_interes_za_novite_fakulteti/Каде живеам? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kade_zhiveam/“Живеам во земја полна со необразовани националисти, неонацисти и антипацифисти.“ Mon, 28 Jul 2008 19:07:56 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kade_zhiveam/Некој си игра нацист http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Nekoj_si_igra_nacist/Во дел од спам пораката која ја добив за оваа веб страна пишуваше: „edna celina, edna nacija, eden narod, edna Makedonija“. Додадете и „еден лидер“ и преведета ја реченицата на германски. Звучи познато? :) Sun, 29 Jun 2008 13:04:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Nekoj_si_igra_nacist/Логото на ДИК - полнење на гласачка кутија http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Logoto_na_DIK_-_polnenje_na_glasachka_kutija/Јасно се гледа дека во раката има три гласачки ливчиња. Можеби идејата била да се претстави свитакно ливче на три дела, ама мене не ми личи така :) Sun, 15 Jun 2008 16:20:01 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Logoto_na_DIK_-_polnenje_na_glasachka_kutija/Моето ЕЕЕ http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Moeto_EEE/Последниве денови си играв со моето Asus EEE PC. Ја инсталирав најновата верзија на Убунту, 8.04. Испадна одлично па решив да ја споделам радоста со сите, и да ви покажам што може да направи едно купче ефтин харвер, и малку одличен софтвер. Sun, 08 Jun 2008 00:06:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Moeto_EEE/Не трошете струја, Грчка е! http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ne_troshete_struja_Grchka_e/„Неофицијално, дводневното не работење на ТЕЦ „Осломеј“, ќе се компензира со струја од Грција.“ По логиката на илјадниците синџир-писма кои ги добив деновиве, а кои повикуваат на бојкот на грчки компании и производи, треба наредните денови да не трошиме струја :) Thu, 10 Apr 2008 14:20:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ne_troshete_struja_Grchka_e/Жабата http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Zhabata/За да не се чудите што е онаа рекламата „Frogmobile ново во мобилната при-пејд телефонија“ - еве ви линк. Sun, 23 Sep 2007 20:34:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Zhabata/Реакција на Меѓаши за прославата на Денот на АРМ http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Reakcija_na_Megjashi_za_proslavata_na_Denot_na_ARM/Првата детска амбасада во светот Меѓаши денеска остро реагираше на вчерашната прослава на Денот на АРМ во организација на Министерството за одбрана. Sat, 18 Aug 2007 17:58:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Reakcija_na_Megjashi_za_proslavata_na_Denot_na_ARM/Нема ништо транспаренто во притискање копче http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Nema_nishto_transparento_vo_pritiskanje_kopche/Се почеста практика е да се употребуваат компјутерски системи за автоматски избор при доделувањето на разно разни работи - лиценци, социјални станови, а еве денес и места во студентски домови. Демек, се се случува со „едноставно притискање копче“. И ова ти било транспарентно! Доколку кодот на прог Thu, 16 Aug 2007 19:45:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Nema_nishto_transparento_vo_pritiskanje_kopche/Колку нè чини Ирак? http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Kolku_n_chini_Irak/Моја слободна проценка е некаде околу 25-30 денари во секунда. Sun, 01 Jul 2007 09:52:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Kolku_n_chini_Irak/Заситување од информатичари http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zasituvanje_od_informatichari/Кратка анализа за понудата-побарувачката на информатичари на пазарот на трудот во Македонија. Fri, 29 Jun 2007 02:18:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zasituvanje_od_informatichari/Алелуја, геријатриски интернет! http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Aleluja_gerijatriski_internet/Нови интернет кафеа, отворени по Нова Година. Имаат џигит компјутери и АДСЛ, од оној најбрзиот. Да не речам дека шиба 2 мегабита у секунда до 10 гига и да не речам дека е од Телеком. Овој интернет е излобиран од друштвата на пензионерите и борците, партизаните родени по 1945 година... Mon, 11 Jun 2007 21:53:26 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Aleluja_gerijatriski_internet/За девијантните појави кај пратениците http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Za_devijantnite_pojavi_kaj_pratenicite/Во НАЈАВАТА НА АКТИВНОСТИ на Собранието на Република Македонија за периодот од 14-17.05.2007 година стои следниов Предлог на дневен ред за четврток... ...Нацрт-извештај за Извештајот за напредокот во 2006 година на поранешната југословенска Република Македонија ... Sun, 13 May 2007 23:23:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Za_devijantnite_pojavi_kaj_pratenicite/„Пречистен“ текст од Кривичен законик http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Prechisten_tekst_od_Krivichen_zakonik/Член 137 Тој што врз основа на подот, расата, бојата на кожата... Sun, 17 Jun 2007 21:07:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Prechisten_tekst_od_Krivichen_zakonik/