Кајмакот / kuzevski - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/kuzevski/Послeдни пријавени статии од kuzevskimkСтудентски протести http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/Фотосторија од денешните студентски протести за укинување на партиципацијата на факултети и за животниот стандард на студентите. Thu, 21 May 2009 14:08:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/Каков ученик е македонската дипломатија? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kakov_uchenik_e_makedonskata_diplomatija/Кога јас бев средношколец доста актуелна беше дебатата дали талентираните ученици треба да се издвојат во посебен клас со посебна програма која ќе им обезбеди посоодветна наобразба или треба да си останат со просечните ученици. Thu, 18 Dec 2008 10:47:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kakov_uchenik_e_makedonskata_diplomatija/Данок на „небрак“ http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Danok_na_nebrak/Предлог амандмани на Баждарџијата за можниот закон за оданочување на немажени/неоженети. Mon, 01 Dec 2008 11:33:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Danok_na_nebrak/5 фази од животот на блогерот http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/5_fazi_od_zhivotot_na_blogerot/употребата на стрипови и инфографикони во онлајн вести ја зголемува посетеноста. Thu, 16 Oct 2008 07:22:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/5_fazi_od_zhivotot_na_blogerot/Гловалните медиуми и гласот на младите http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Glovalnite_mediumi_i_glasot_na_mladite/Видео: Колку глобалните медиуми им овозможуваат на младите да го кажат своето мислење? Дали новите медиуми им даваат поголема можност на младите? На овие прашања даде одговор Томас Бауер, професор на Универзитет од Виена. Sat, 20 Sep 2008 17:02:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Glovalnite_mediumi_i_glasot_na_mladite/Противзаконски избрани претставниците на студентите Сенатот на УКИМ http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Protivzakonski_izbrani_pretstavnicite_na_studentite_Senatot_na_UKIM/Младинскиот образовен форум информира и предупредува дека на последната седница на Сенатот на УКИМ, верификационата комисија незаконски назначи 10 членови, претставници од редот на студентите. Tue, 24 Jun 2008 14:04:24 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Protivzakonski_izbrani_pretstavnicite_na_studentite_Senatot_na_UKIM/Г'мизавци Џедај Мастери http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Gmizavci_Dzhedaj_Masteri/Е, за тоа и сакав да коментирам, како веднаш се јавија од сите страни лигави без'рбетници, претежно од опозицијата, да нè предупредат (заплашат) дека ставањето на името на државата на табличките ќе биде провокација за Поранешната Македонска Провинција Грција. Fri, 30 Nov 2007 10:00:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Gmizavci_Dzhedaj_Masteri/Есен во фотографија http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Esen_vo_fotografija/Како изгледа есента близу моето работно место. После насловот на блогот можете да кликнете за да ги видите сите фотографии. Mon, 12 Nov 2007 23:32:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Esen_vo_fotografija/Барам спонзорство http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Baram_sponzorstvo/Со кондом, еден човек помалку на планетава, со постер една грижа повеќе за човештвото. Па сега, на кого како му одговара повеќе. Mon, 08 Oct 2007 21:02:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Baram_sponzorstvo/PhotoMine: Best Friends http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/PhotoMine_Best_Friends/Се надевам дека не ве спамирам со тоа што сам ќе си пријавам запис. Ова е една од фотките која се наоѓа на мојот фотоблог. Имав грижа на совест додека ја создавав и уште имам, ама сакав да ја споделам. Wed, 22 Aug 2007 12:29:27 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/PhotoMine_Best_Friends/Писмо до криејтивкомонс МК http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Pismo_do_kriejtivkomons_MK/Во право е Кибер котле. Кога промовираш нешто треба и да го применуваш. Fri, 22 Jun 2007 12:47:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Pismo_do_kriejtivkomons_MK/Амандмани за подобро високо образование http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Amandmani_za_podobro_visoko_obrazovanie/Ако се истуркаат амандманиве сигурно законот ќе биде подобар, а и конечно ќе се создадат услови за ефикасно студентско образование. Fri, 22 Jun 2007 11:22:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Amandmani_za_podobro_visoko_obrazovanie/Синтезис -> Матка -> Made in Macedonia http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Sintezis_-_Matka_-_Made_in_Macedonia/Синтезис без соодветно внимание. За култирното наследство веќе одамна знаеме. Thu, 07 Jun 2007 18:22:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Sintezis_-_Matka_-_Made_in_Macedonia/Целата МК блог конференција во mp3 http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Celata_MK_blog_konferencija_vo_mp3/Трите сесии од МК Блог Конференцијата во mp3 формат спремни да бидат преземени и преслушани. Wed, 30 May 2007 09:47:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Celata_MK_blog_konferencija_vo_mp3/За луцидните сништа...? http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Za_lucidnite_snishta/Соништата на Бела Маичка низ повеќе приказни и една видео игра во Расказ Wed, 03 Oct 2007 16:30:24 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Za_lucidnite_snishta/Експертите за изборите http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ekspertite_za_izborite/Груевски си ја наби цената со тврдиот став со кој ја обезбеди поддршката на најголем дел од граѓаните па сега сите знаат дека освен него никој друг неможе да го смени името затоа што ќе го згазат луѓето кои во тој случај опозиционата ВМРО би ги извадила на улица. Mon, 14 Apr 2008 19:27:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ekspertite_za_izborite/Фрејзер http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Frejzer/Фрејзер ќе продолжи да нарачува рачно изработени крпи за WC од Италија. Sat, 21 Jun 2008 08:42:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Frejzer/BarCamp Истанбул http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/BarCamp_Istanbul/Посетете, погледајте и слушнете што се дискутираше. Sun, 22 Jun 2008 12:01:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/BarCamp_Istanbul/Дебата за онлајн информирање http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Debata_za_onlajn_informiranje/Во петок, (27.06) се одржа втората дебатна средба во рамките на низата на активности на „Центарот за нови медиуми“ под наслов „Face to Face“. Темата на дискусија беше онлајн информирањето. Sat, 28 Jun 2008 12:44:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Debata_za_onlajn_informiranje/Конкурс за краток расказ http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Konkurs_za_kratok_raskaz/Врз основа на долгогодишното стрижење и мајтапење со студентите Блогот "За Што Плаќаш" распишува: КОНКУРС ЗА КРАТОК СТУДЕНТСКИ РАСКАЗ: Алиса во земјата на чудата. Tue, 18 Nov 2008 09:29:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Konkurs_za_kratok_raskaz/