Кајмакот / kotle - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/kotle/Послeдни пријавени статии од kotlemkСкопје го доби првиот хаклаб http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Skopje_go_dobi_prviot_haklab/КИКА е прва технолошка автономна зона што ќе се користи за промовирање и развој на еманципирачки технологии. Целта на основачите е да ја поттикнат креативната употреба на компјутерската технологија наспроти отуѓувањето и пасивното консумирање кои се најчеста асоцијацијa Sat, 17 Oct 2009 15:03:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Skopje_go_dobi_prviot_haklab/„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Besplaten_e_slaba_marketing_strategija/Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува? Tue, 13 Oct 2009 21:35:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Besplaten_e_slaba_marketing_strategija/Постомдерната крава http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Postomdernata_krava/во некое полурурално местенце, програмер враќајќи се од работа внимава да не и' попречи на некоја света крава на патот, за да не биде линчуван од толпа Хиндуси Sat, 18 Jul 2009 10:56:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Postomdernata_krava/Земјотреси http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Zemjotresi/Скорешните 300+ земјотреси кои што се случуваа во југоисточна Македонија ми дадоа идеа да изработам веб апликација која што ќе ги листа земјотресите на територија на Македонија. Така и беше. :) Thu, 28 May 2009 17:41:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Zemjotresi/Наместо ССМ, работничките права на 1-ви Мај ќе ги брани „Ленка“ http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Namesto_SSM_rabotnichkite_prava_na_1-vi_Maj_kje_gi_brani_Lenka/улогата на заштитник на работниците утре ќе биде во рацете на членовите на Движењето за социјална правда Ленка Thu, 30 Apr 2009 18:17:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Namesto_SSM_rabotnichkite_prava_na_1-vi_Maj_kje_gi_brani_Lenka/Во неправна држава живеат послушни и сервилни граѓани http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vo_nepravna_drzhava_zhiveat_poslushni_i_servilni_gragjani/Се осмелувам да речам дека фактот што во Македонија воглавно не се почитуваат законите е главната причина зошто ниедно граѓанско организирање за или против било што однапред е осудено на пропаст. Fri, 01 May 2009 15:45:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vo_nepravna_drzhava_zhiveat_poslushni_i_servilni_gragjani/Слобода! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sloboda_1238547872/Оставете и вие цвеќе утре! Wed, 01 Apr 2009 01:04:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sloboda_1238547872/Формулар од блиската иднина? http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Formular_od_bliskata_idnina/Пријава за забава Mon, 30 Mar 2009 21:21:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Formular_od_bliskata_idnina/Разјарено племе http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Razjareno_pleme/статија на англиски за настаните на 28.03.2009 на скопскиот плоштад Mon, 30 Mar 2009 17:26:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Razjareno_pleme/Како христијаните ги тепаат богохуљците на плоштад http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kako_hristijanite_gi_tepaat_bogohuljcite_na_ploshtad/А1 видео за настаните Sat, 28 Mar 2009 16:40:27 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kako_hristijanite_gi_tepaat_bogohuljcite_na_ploshtad/Скопје ќе умре од невкус http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Skopje_kje_umre_od_nevkus/Уште отсега верувам дека идните генерации нема да бидат горди на таквиот еклектицизам, како што сум јас горд на модернистичката проективност и визија за постземјотресно Скопје. Sat, 28 Feb 2009 20:23:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Skopje_kje_umre_od_nevkus/Google ја оцени и ТВ Сител http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_ja_oceni_i_TV_Sitel/Во својата мисија да го просветли својот народ, Google ја оцени и ТВ Сител Sat, 31 Jan 2009 15:29:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_ja_oceni_i_TV_Sitel/Google се самооцени http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_se_samooceni/Овој сајт може да му наштети на вашиот компјутер ;-) Sat, 31 Jan 2009 15:52:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_se_samooceni/Google со оценка за Владата на РМ http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_so_ocenka_za_Vladata_na_RM/Google се вклучи во граѓанска кампања за освестување на македонците ;-) Sat, 31 Jan 2009 15:18:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_so_ocenka_za_Vladata_na_RM/Неочекуван развој на настаните во врска со претседателските избори http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Neochekuvan_razvoj_na_nastanite_vo_vrska_so_pretsedatelskite_izbori/Но, кога сите мислеа дека кругот на кандидати горе-долу се затвори, настана неочекуван пресврт. Окуражени од успехот на водечката четворка, и оптимизмот на останатите, уште неколку кандидати се вклучија во трката.... Wed, 28 Jan 2009 11:12:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Neochekuvan_razvoj_na_nastanite_vo_vrska_so_pretsedatelskite_izbori/Онадуваме http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Onaduvame/Познавачите предупредуваат дека со вакво темпо на употреба на зборот остваруваме наскоро онадуваме целосно ќе исчезне од употреба во македонскиот разговорен јазик. Tue, 27 Jan 2009 09:20:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Onaduvame/И ти си шмизла! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/I_ti_si_shmizla/Зарем една Роза Луксембург ќе го истрпеше ова потсмевање и кикотење на сметка на женскиот углед, чест и право на избор како да си живее? Не, другарке моја, не, Роза ќе станеше и ќе направеше шопска салата од скулптурата преднеќни истакната на скопските улици. Wed, 21 Jan 2009 09:28:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/I_ti_si_shmizla/Досие Именденска б.б. http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dosie_Imendenska_bb/Видео запис од катакомбите на Именденска бб Sat, 27 Dec 2008 09:55:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dosie_Imendenska_bb/Апокалипса http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Apokalipsa/За разлика од нашите судови, судот во Стразбур многу помалку ја цени репутацијата на политичарите од слободата на изразување. Fri, 26 Dec 2008 22:10:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Apokalipsa/Мизеријата на македонското (интернет) општество http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Mizerijata_na_makedonskoto_internet_opshtestvo/Зачудувачки е колку многу џева се крена за една ненамерна грешка на страницата на Mozilla за Firefox на македонски јазик. Fri, 26 Dec 2008 18:33:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Mizerijata_na_makedonskoto_internet_opshtestvo/