Кајмакот / kingpin - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/kingpin/Послeдни пријавени статии од kingpinmkОнлајн „уличарство“ http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Onlajn_ulicharstvo/И сега еден временски фастфорвард, кога ќе ја видиш нашава реалност, сфаќаш дека уличарството од кое ме чуваше мајка ми денес не да цути, туку е во невидена експанзија! Секако, со една мала разлика, денес во мода не се улиците, туку Information highway-от на Ал Гор... Thu, 11 Jun 2009 15:48:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Onlajn_ulicharstvo/Не окречи се Обама http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ne_okrechi_se_Obama/“Драги Американци, јас ја добив вашата голема подршка, но за жал морам да ви кажам дека овој Дуплове парче ја направи земјата. Јас се обидувам најдобро што можам, но целата одговорност секако е кај Дуплове кој владееше со оваа земја осум, а со сѐ татко му цели 12 години, и ја опустоши земјата...“ :- Sun, 22 Feb 2009 13:07:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ne_okrechi_se_Obama/Аларова со 4 различни објаснувања за патувањето во Бугарија http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Alarova_so_4_razlichni_objasnuvanja_za_patuvanjeto_vo_Bugarija/Конфузија и сплетканост кај Аларова при обидот да го објасни писмото со кое се честат вработените во општина Центар со тридневно бесплатно патување во Сандански, Бугарија. Неколку различни одговори на само едно прашање- со чии пари било планирано да се реализира патувањето? Sun, 15 Feb 2009 01:28:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Alarova_so_4_razlichni_objasnuvanja_za_patuvanjeto_vo_Bugarija/Невладината „Мак сонце“ на платниот список на Владата http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nevladinata_Mak_sonce_na_platniot_spisok_na_Vladata/Помеѓу невладините организации кои ги поддржаа средношколците од Струга, се најде и таква од платниот список на Владата. За „Мак сонце“ од Струга од буџетот за граѓански здруженија и фондации се одвоени околу 310.000 денари. Sat, 14 Feb 2009 00:48:17 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nevladinata_Mak_sonce_na_platniot_spisok_na_Vladata/Колку е брз твојот сајт? http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kolku_e_brz_tvojot_sajt/Малечка JavaScript алатка која мери колку брзо се вчитува одреден сајт, односно страница која ќе се посочи. Мерењето е релевантно за твојот компјутер и интернет конекција. Sun, 08 Feb 2009 12:03:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kolku_e_brz_tvojot_sajt/Македонија го либерализира влезот во земјава http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonija_go_liberalizira_vlezot_vo_zemjava/Сите граѓани од ЕУ и од земјите од шенген-зоната од вчера во Македонија ќе може да влегуваат само со лична карта. Thu, 02 Oct 2008 09:23:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonija_go_liberalizira_vlezot_vo_zemjava/Црнечко-ВМРО-овски речник http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Crnechko-VMRO-ovski_rechnik/Keep it Real - Остварувај / Остваруваме Homie - Партиски војник / лепач на плакати Nigga - Член на партија (не го мешајте со Homie) ... Fri, 12 Dec 2008 14:41:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Crnechko-VMRO-ovski_rechnik/Гордост! http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Gordost/… Љубчо Георгиевски бил македонец… (сега е бугарин) Sat, 20 Jun 2009 13:34:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Gordost/Пресвртен момент за студентското движење http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Presvrten_moment_za_studentskoto_dvizhenje/Најлошо нешто што може да направат членовите на Слободен индекс е да молчат и да чекаат да се смири прашината, да гледаат како одеците на она што го направиле одекнуваат во одвратните меѓусебни обвинувања на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ. Wed, 21 Oct 2009 00:11:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Presvrten_moment_za_studentskoto_dvizhenje/