Кајмакот / kapsarovb - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/kapsarovb/Послeдни пријавени статии од kapsarovbmkГрција да се откаже од оспорување на македонското малцинство http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Grcija_da_se_otkazhe_od_osporuvanje_na_makedonskoto_malcinstvo/Да се фокусира на заштита на правата на самоопределување, слободата на изразување и на здружување на овие заедници. Thu, 05 Mar 2009 13:41:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Grcija_da_se_otkazhe_od_osporuvanje_na_makedonskoto_malcinstvo/Фирер Груја http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Firer_Gruja/Интересно видео кое што е добра смешка за тие што имаат смисла за хумор. Јас се исклештив... Thu, 26 Feb 2009 10:24:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Firer_Gruja/Да сменам тема само ... http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Da_smenam_tema_samo/Мало потсетување на нив и нивните прашања... Доста само нас нешто ни фали!? Wed, 18 Feb 2009 21:31:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Da_smenam_tema_samo/Апел за помош на петмесечно бебе http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Apel_za_pomosh_na_petmesechno_bebe/Петмесечната Мила Спасова Мила, боледува од големо оштетување на видот на двете очи од преголема доза на кислород која ја примала во инкубатор, како... Wed, 17 Sep 2008 22:04:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Apel_za_pomosh_na_petmesechno_bebe/Изберете си Linux дистрибуција http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Izberete_si_Linux_distribucija/Ако некој се мисли што да користи како Linux OS, а сака само неможе да си избере, нека се прошета на прашалников... Thu, 12 Jul 2007 09:05:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Izberete_si_Linux_distribucija/OpenOffice за Mac OS X алфа http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/OpenOffice_za_Mac_OS_X_alfa/6 години откако најавија од OpenOffice.org дека ќе направат верзија за Mac OS и се случи еве сега. Fri, 08 Jun 2007 07:12:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/OpenOffice_za_Mac_OS_X_alfa/5-те најдобри open-source бизнис модели http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/5-te_najdobri_open-source_biznis_modeli/Бизнис модели на за кои што верувам дека никогаш не сте "слушнале", до сега. Tue, 03 Jul 2007 08:40:33 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/5-te_najdobri_open-source_biznis_modeli/МАЛО ИЛИ ГОЛЕМО ПИВО? http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/MALO_ILI_GOLEMO_PIVO/Многу ме занима, вака приквечер, едно хамлетовско питање. Значи, дали, почитувани љубители на пивцето, повеќе сакате у кафана да порачате мало, или големо пиво? Fri, 06 Jun 2008 08:31:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/MALO_ILI_GOLEMO_PIVO/Firefox desktop wallpapers: http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Firefox_desktop_wallpapers/Мала колекција за да си ја освежите позадината на вашиот компјутер. Има интересни позадини... Tue, 24 Feb 2009 12:00:44 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Firefox_desktop_wallpapers/Opel Ampera The Full Reveal http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Opel_Ampera_The_Full_Reveal/Мала пажња за Ampera-ва. Страшна е ... Wed, 04 Mar 2009 13:46:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Opel_Ampera_The_Full_Reveal/Поезија во U http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Poezija_vo_U/Как да кам... Fri, 06 Mar 2009 13:17:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Poezija_vo_U/Твитер „се замеша“ во јавното информирање http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Tviter_se_zamesha_vo_javnoto_informiranje/Ако новинарот го користи твитер за да информира од местото на настанот, жити новинарот... Mon, 16 Mar 2009 09:04:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Tviter_se_zamesha_vo_javnoto_informiranje/Xbox со нов контролер - Natal техноглија http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Xbox_so_nov_kontroler_-_Natal_tehnoglija/Ама ич не се согласувам со нивниот бизнис модел, али ова е ЈАКО. Шо да кажам освен дека со децата ми, здравје боже, ќе се утепаме од играње. Tue, 02 Jun 2009 12:59:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Xbox_so_nov_kontroler_-_Natal_tehnoglija/Сонцето ја „краде“ Земјината атмосфера http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Sonceto_ja_krade_Zemjinata_atmosfera/Сонцето полека ја „краде“ нашата атмосфера и тоа многу побргу отколку онаа на Марс или Венера, објави „National Geography“. Tue, 16 Jun 2009 08:31:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Sonceto_ja_krade_Zemjinata_atmosfera/Дома http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Doma/Оригинално постот е објавен на http://pablisher.nicer2.com/, а јас го открив на http://planet.linux.net.mk/ Sat, 27 Jun 2009 21:29:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Doma/Промена http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Promena/Ако ја погледнеш реалноста со различни очи, тогаш реалноста ќе стане различна. Thu, 06 Aug 2009 07:34:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Promena/