Кајмакот / gocenik - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/gocenik/Послeдни пријавени статии од gocenikmkАлександар ќе пее песни од Тоше на плоштадот http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Aleksandar_kje_pee_pesni_od_Toshe_na_ploshtadot/Фонтаната со споменик на Александар Македонски што ќе се гради на плоштадот „Македонија“ ќе биде музичка, а во неа ќе бидат вградени и две песни од Тоше Проески. Wed, 11 Feb 2009 22:16:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Aleksandar_kje_pee_pesni_od_Toshe_na_ploshtadot/Полициска криминална држава http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Policiska_kriminalna_drzhava/Што ни нуди новиот Закон за внатрешни работи (во нацрт): 1. прецизно дефинирање на приоритетите на Министерството за внатрешни работи. Според членот 2: заштитата на животот, личната сигурност и имотот на граѓаните е сместена на трето место (зад: остварување на системот на јавна и државна безбедност) Sun, 05 Oct 2008 14:35:33 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Policiska_kriminalna_drzhava/Невидливиот розев еднорог http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Nevidliviot_rozev_ednorog/Невидливите розеви еднорози се суштества со гоелма духовна моќ. Го знаеме тоа бидејќи се способни да бидат невидливи и розеви во исто време. Како сите религии, Верата на Невидливи розеви еднорози е базирана на логика и вера. Имаме вера дека се розеви; логички знаеме дека се невидливи бидејќи не може Tue, 23 Sep 2008 07:38:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Nevidliviot_rozev_ednorog/Војната за Македонија низ очите на Американците http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Vojnata_za_Makedonija_niz_ochite_na_Amerikancite/Фељтон за драматичните случувања во Македонија на преодот меѓу 19 и 20 век низ призмата на американскиот печат Wed, 25 Mar 2009 00:04:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Vojnata_za_Makedonija_niz_ochite_na_Amerikancite/За неопределеноста http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_neopredelenosta/Ќе ја пријавев од оригиналниот извор, Дневник, но таму линковите не траат. Колумна на Јасна Котевска, одлично! Tue, 31 Mar 2009 16:42:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_neopredelenosta/Свински врат, пилешки батак и човечки вирус http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Svinski_vrat_pileshki_batak_i_chovechki_virus/Има ново плашило во градот, свински грип. Светската здравствена организација вели дека е возможна пандемија, медиумите се однесуваат како веќе да ја има. Валидни информации за вирусот нема, особено не за неговата смртност, што е еден од основните фактори при проценка на потенцијаната опасност. Wed, 29 Apr 2009 14:24:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Svinski_vrat_pileshki_batak_i_chovechki_virus/