Кајмакот / gdamjan - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/gdamjan/Послeдни пријавени статии од gdamjanmkГрешат и Македонија и Грција http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Greshat_i_Makedonija_i_Grcija/ „Антиквизација - тоа е грешка. Ама тоа од научна гледна точка. На крајот на краиштата не е релавантно, јас дури би рекол дека Букефал е тројански коњ за Макеоднија - тоа е грчка игра", вели Фридман. Тој смета дека товарот сепак го има посилната Грција како членка на НАТО и на ЕУ. Tue, 09 Jun 2009 10:10:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Greshat_i_Makedonija_i_Grcija/I for one welcome our new overlords http://kajmakot.softver.org.mk/politika/I_for_one_welcome_our_new_overlords/СДСМ реторика: На новинарско прашање за тоа што значи за новиот претседател „разумен компромис“ Иванов одговори: „Тоа е разумен компромис, не можам да ви објаснувам. Сфатете го!“ Mon, 13 Apr 2009 19:57:12 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/I_for_one_welcome_our_new_overlords/Пронајден гробот на Александар Македонски http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Pronajden_grobot_na_Aleksandar_Makedonski/Македонските медиуми повторно молчат пред едно монументално откритие. Вистината мора да се дознае. Mon, 13 Apr 2009 23:13:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Pronajden_grobot_na_Aleksandar_Makedonski/Филип Петровски: За тепаните студенти http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Filip_Petrovski_Za_tepanite_studenti/Радикалната поделба на луѓето на плоштадот е намерно направена за да се оправда употребата на сила и, секако, да се замаскира виновникот. Sun, 12 Apr 2009 17:43:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Filip_Petrovski_Za_tepanite_studenti/Продавачите не смеат да ви наплаќаат повеќе ако плаќате со картичка http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Prodavachite_ne_smeat_da_vi_naplakjaat_povekje_ako_plakjate_so_kartich/5.9.2 Charges to Cardholders A Merchant must not directly or indirectly require any Cardholder to pay a surcharge or any part of any Merchant discount or any contemporaneous finance charge in connection with a Transaction. Sat, 11 Apr 2009 00:19:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Prodavachite_ne_smeat_da_vi_naplakjaat_povekje_ako_plakjate_so_kartich/Фашистите во Англија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Fashistite_vo_Anglija/Фашизмот зема се поголем замав во светот. Единствен начин да се бориме против него е секој поединечно да се бори за граѓанско општество и да не попушти под притисокот. Дури и кога фашистите се „твоите“. Wed, 08 Apr 2009 12:40:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Fashistite_vo_Anglija/Што подразбира под полиција Иво Котевски? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Shto_podrazbira_pod_policija_Ivo_Kotevski/Господинот Иво Котевски ни соопшти дека доколку не можат да си обезбедат заштита организаторите на некој протест тие можат да побараат заштита од МВР за што ќе платат. Wed, 01 Apr 2009 16:57:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Shto_podrazbira_pod_policija_Ivo_Kotevski/Кон нова одржлива економија http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Kon_nova_odrzhliva_ekonomija/Но светот драматично се промени. Ние денес живееме во свет релативно полн со луѓе и изградена капитална инфраструктура. Во овој нов контекст, ние треба најпрво да разбереме дека целта на економијата е одржливо да ја подобри човековата благосостојба и квалитетот на живот... Thu, 26 Mar 2009 15:12:33 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Kon_nova_odrzhliva_ekonomija/Успехот на декриминализација на дрогите во Португалија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Uspehot_na_dekriminalizacija_na_drogite_vo_Portugalija/Ова е прашање за кое во Македонија не (смее да) се дискутира, но среќа во светот има и други држави... Sun, 15 Mar 2009 12:30:29 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Uspehot_na_dekriminalizacija_na_drogite_vo_Portugalija/Интервенционизмот на Трифуновски http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Intervencionizmot_na_Trifunovski/Џаман го анализира „капиталистот“ Виктор Трифуновски Mon, 09 Mar 2009 22:26:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Intervencionizmot_na_Trifunovski/Thunderbird 3.0 на Македонски http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Thunderbird_30_na_Makedonski/Thunderbird 3.0 ќе го има на: Српски, Албански (блиску се), Грчки и уште 34 други јазици (до сега) ... ќе го нема на Македонски ... каде се патриотите? Wed, 18 Feb 2009 01:50:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Thunderbird_30_na_Makedonski/Ново: Абортус http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Novo_Abortus/ Од сите благодетни дарови со кои Бог го дарувал човекот, највозишен е дарот на љубовта. Љубовта е најсвето, најблагопријатно, најскапоцено и најрадосно чувство, без кое човекот не може да го замисли своето постоење и својот живот. Wed, 21 Jan 2009 17:28:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Novo_Abortus/Стартува легалната шпионажа во Романија http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Startuva_legalnata_shpionazha_vo_Romanija/немајте гајле и кај нас ќе дојде ова Tue, 20 Jan 2009 18:29:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Startuva_legalnata_shpionazha_vo_Romanija/Микро-контролери на сподели знаење , сабота 17.01.2009 http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Mikro-kontroleri_na_spodeli_znaenje_sabota_17012009/Практично конструирање на роботски армии или можност за подобро вработување - одлучете сами. Јас сум за world domination. Mon, 12 Jan 2009 19:12:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Mikro-kontroleri_na_spodeli_znaenje_sabota_17012009/Кратки белешки од е-Општество 2008 http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Kratki_beleshki_od_e-Opshtestvo_2008/едно видување за случувањата таму Wed, 10 Dec 2008 22:18:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Kratki_beleshki_od_e-Opshtestvo_2008/Исус Христос не се родил на 25. декември, туку на 17. јуни http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Isus_Hristos_ne_se_rodil_na_25_dekemvri_tuku_na_17_juni/Австралиските астрономи тврдат дека ја разрешиле мистеријата на раѓање на Исус Христос... Wed, 10 Dec 2008 11:37:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Isus_Hristos_ne_se_rodil_na_25_dekemvri_tuku_na_17_juni/Firefox Surpassing 50% Market Share in More Regions http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Firefox_Surpassing_50_Market_Share_in_More_Regions/кои regions? (after the break)... Thu, 04 Dec 2008 21:03:56 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Firefox_Surpassing_50_Market_Share_in_More_Regions/Пари и Криза на Цивилизацијата http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Pari_i_Kriza_na_Civilizacijata/...Мислам дека сите чувствуваме дека се наближуваме на крајот на една ера. На најплиткото ниво, тоа е залезот на ерата на нерегулирани манипулации во казино-стил... Fri, 07 Nov 2008 20:58:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Pari_i_Kriza_na_Civilizacijata/Словенска (анти)теза http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Slovenska_antiteza/„народ без јазик и писмо – нема“ Mon, 29 Sep 2008 11:52:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Slovenska_antiteza/Груевски новиот Денкташ http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Gruevski_noviot_Denktash/Денкташ (Rauf Raif Denktaş) е основачот на Северен Кипар Thu, 24 Jul 2008 15:02:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Gruevski_noviot_Denktash/