Кајмакот / freak - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/freak/Послeдни пријавени статии од freakmkИако не македонска страна, но БИДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Iako_ne_makedonska_strana_no_BIDETE_INFORMIRANI/Се кладам дека барем 30% од информациите (иако се генерални) не сте ги знаеле! Thu, 28 Aug 2008 11:24:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Iako_ne_makedonska_strana_no_BIDETE_INFORMIRANI/Java Desktop за почетници http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Java_Desktop_za_pochetnici/еден jump-start за десктоп апликации користејќи JAVA Mon, 18 Aug 2008 13:50:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Java_Desktop_za_pochetnici/Алатка за да си го истестирате сајтот ... http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Alatka_za_da_si_go_istestirate_sajtot/... или сајтот на некој друг па после да го критикувате. Посебно интересно за веб девелопери (и блогери) бидејќи дава убава слика за што се се вчитува при барањето на страната од интернет прелистувачот. И веднаш критика до ОнНет имајте бре усул, старто вчитување од 660 KB е подоста ;) Thu, 14 Feb 2008 13:25:45 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Alatka_za_da_si_go_istestirate_sajtot/Насмеј се, те сликаат http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nasmej_se_te_slikaat/Ова не го знаев, но ете, конечно и кај нас снимање на сообраќајниот прекршок за после да нема, ама јас не, тоа ти ме местиш итн. Mon, 11 Feb 2008 09:28:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nasmej_se_te_slikaat/Сајт за Македонската амбасада во Лондон http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Sajt_za_Makedonskata_ambasada_vo_London/еден збор: СРАМОТА! Thu, 07 Feb 2008 14:00:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Sajt_za_Makedonskata_ambasada_vo_London/Почина првиот премиер на Република Македонија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pochina_prviot_premier_na_Republika_Makedonija/Никола Кљусев вчера си замина од овој свет. Thu, 17 Jan 2008 08:31:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pochina_prviot_premier_na_Republika_Makedonija/Почетни чекори со Java http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pochetni_chekori_so_Java/Увод во Јава за почетници (ова повеќе му доаѓа како тест бидејќи сега го имплементирав копчето од kajmakot :)) Thu, 27 Dec 2007 23:01:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pochetni_chekori_so_Java/Дуплиран компјутер со UserFul http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Dupliran_kompjuter_so_UserFul/UserFul е канадска софтверска фирма која нуди комплетно решение за мултиплицирање од 2 до 10 корисници на едно куќиште (Desktop Multiplier). Се работи за специјално конфигуриран GNU/Linux систем на кој му се додаваат дополнителни монитори и USB мауси и тастатури. Fri, 28 Dec 2007 12:17:26 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Dupliran_kompjuter_so_UserFul/До каде отиде технологијава http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Do_kade_otide_tehnologijava/Една од најтешките сцени во филмот „Спасувајќи го војникот Рајан“ ... с*ичкана од тим кој брои 4-5 луѓе (да, да, севкупно) Tue, 15 Jan 2008 08:06:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Do_kade_otide_tehnologijava/Австралиски „Никола Тесла“ http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Avstraliski_Nikola_Tesla/Не е македонска страна, но добив (електро) импулс да ја споделам. Типов се „игра“ со струја и со магнетни полиња и со штоуште не. Деца не го правете тоа дома (на пример делот каде што ја става раката во liquid nitrogen!). Tue, 15 Jan 2008 16:11:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Avstraliski_Nikola_Tesla/Пипер phone http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Piper_phone/Нов интересен концепт за мобилен телефон ... интересно иако малце ми е SF Mon, 28 Jan 2008 14:52:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Piper_phone/Подесен рок ... подесена нето тежина http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Podesen_rok_podesena_neto_tezhina/Чисто сакав да го надополнам испраќачот на писмото, не само што кој и да е ги наштимал датумите, ја наштимал и тежината исто така ... до кога бре! Mon, 04 Feb 2008 15:39:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Podesen_rok_podesena_neto_tezhina/Холограмската техлогија полека навлегува во секојдневието http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Hologramskata_tehlogija_poleka_navleguva_vo_sekojdnevieto/За почеток во Јапонија (а каде на друго место) ... освен ако не е монтажа .. се сомневам, но сепак ... Tue, 05 Feb 2008 10:58:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Hologramskata_tehlogija_poleka_navleguva_vo_sekojdnevieto/Жени! Заштитете се! http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Zheni_Zashtitete_se/Интересно, Буџинкан организира работилница за одбрана на жени од насилници Tue, 12 Feb 2008 20:30:33 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Zheni_Zashtitete_se/10 најчести грешки при програмирање во Јава http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/10_najchesti_greshki_pri_programiranje_vo_Java/Интересен напис Sat, 23 Aug 2008 21:11:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/10_najchesti_greshki_pri_programiranje_vo_Java/Нешто како Кајмакот, ама овде страниците се "пријавуваат"од страна... http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Neshto_kako_Kajmakot_ama_ovde_stranicite_se_prijavuvaatod_strana/... на алгоритми ... или мене ми се чини така Mon, 29 Sep 2008 12:00:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Neshto_kako_Kajmakot_ama_ovde_stranicite_se_prijavuvaatod_strana/Србиве нешто не не поштуваат :) http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Srbive_neshto_ne_ne_poshtuvaat/Еве кај не коментираат и не крштеваат комшииве серверни Fri, 03 Oct 2008 12:57:57 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Srbive_neshto_ne_ne_poshtuvaat/Свенерик доаѓа во Македонија http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Svenerik_doagja_vo_Makedonija/Големиот нинџа мајстор шихан Svenerik Bogsate на семинар во Македонија Fri, 14 Nov 2008 15:38:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Svenerik_doagja_vo_Makedonija/Брутална скриена камера ... http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Brutalna_skriena_kamera/неѕнам дали се свртело ова ... не ќе да е ново, мене ми беше ... две букви за коментар: ПМ Wed, 19 Nov 2008 13:05:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Brutalna_skriena_kamera/21 век http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/21_vek/Да, ние во Македонија сме за никаде. Незнаеме едни избори како што треба да одржиме. Срам да ни е. Албанците ги тероризираме а они за возврат ни ги убиваат членовите на безбедносните единици. Не е важно кои, одмазда е одмазда. Thu, 27 Nov 2008 19:45:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/21_vek/