Кајмакот / drugarce - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/drugarce/Послeдни пријавени статии од drugarcemkБисер на македонското судство http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Biser_na_makedonskoto_sudstvo/Наместо за ТАЈВАН, Циле осуден за ТАЈЛАНД Sun, 14 Jun 2009 12:05:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Biser_na_makedonskoto_sudstvo/Попе, грев ли е да гласам за Селмани? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pope_grev_li_e_da_glasam_za_Selmani/Попе, грев ли е да гласам за Селмани? Вакво прашање деновиве неколкупати му било поставувано на свештеник на МПЦ во Неготино од неговите сограѓани. А одговорот бил: Wed, 18 Mar 2009 09:46:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pope_grev_li_e_da_glasam_za_Selmani/Признавам, Бугарин сум и дајте ми лична карта! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Priznavam_Bugarin_sum_i_dajte_mi_lichna_karta/Новинари од Нова Македонија објаснуваат како оди процесот за добивање бугарска лична карта. Се што треба се 200 евра и изјава дека ти и твоите дома (вклучувајќи ги баба и дедо) се бугари Sun, 15 Mar 2009 18:02:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Priznavam_Bugarin_sum_i_dajte_mi_lichna_karta/Правен поредок на терен http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Praven_poredok_na_teren/Голем проблем во Македонија е да се викаш Нуредин, а да не знаеш албански. Tue, 17 Feb 2009 06:19:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Praven_poredok_na_teren/Кој е Хунза Први во Македонија? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Koj_e_Hunza_Prvi_vo_Makedonija/Фрчковски е „единствениот кој, според тврдења на негови блиски, е заслужен за тоа што Хунзите стапнале во Македонија“ Mon, 16 Feb 2009 16:00:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Koj_e_Hunza_Prvi_vo_Makedonija/Планински и манастирски туризам во општина Чашка http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Planinski_i_manastirski_turizam_vo_opshtina_Chashka/Минатата година во овој регион во централна Македонија престојувале 6.200 посетители со реализирани 20.000 ноќевања ... ... можеби и ниската цена за престој во домовите од по 100 денари за ноќ е мамката што уште повеќе ги привлекува гостите Wed, 11 Feb 2009 10:35:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Planinski_i_manastirski_turizam_vo_opshtina_Chashka/Боледувањата проблем за софтверот на УЈП http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Boleduvanjata_problem_za_softverot_na_UJP/Македонија - земја на информатичари! Хајлјат на сторијата, „доколку има само една грешка кај еден вработен, никој од фирмата нема да може да земе плата“. И можам да замислам што ќе се случи со фирмите со голем број вработени каде во овој период е нормално да има барем некој на боледување Thu, 29 Jan 2009 09:47:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Boleduvanjata_problem_za_softverot_na_UJP/Колку ќе чини владината кампања за абортус дознајте во 2011-та http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Kolku_kje_chini_vladinata_kampanja_za_abortus_doznajte_vo_2011-ta/Жално е што за да ја дознаат сумата што се трошела во 2007 година граѓаните мораа да чекаат до 2009 година. Уште пожално е што мораше да се чека Државниот завод за ревизија да врши контрола на финансиските сметки на Владата за граѓаните да чујат колку од нивните пари се трошеле на рекламни кампањи. Thu, 22 Jan 2009 11:48:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Kolku_kje_chini_vladinata_kampanja_za_abortus_doznajte_vo_2011-ta/Муфлон силувал овци и и избегал на полицијата http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Muflon_siluval_ovci_i_i_izbegal_na_policijata/Професионално новинарско известување :-)) „Италијанскиот полицаец Ералдо Минети морал да интервенира и да го запре бруталното масовно силување врз стадо овци од муфлон“ Thu, 13 Dec 2007 13:58:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Muflon_siluval_ovci_i_i_izbegal_na_policijata/Панама е грчка република http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Panama_e_grchka_republika/Писмо од Ангел Иванов по повод „Панама се пишмани за уставното име“, „Дневник“, 24 јули Fri, 25 Jul 2008 09:48:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Panama_e_grchka_republika/Македонската химна среде Солун http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Makedonskata_himna_srede_Solun/Дали морските бранови даваат некаков посебен шмек или едноставно е до тамошната клима, ама македонската химна звучи некако посебно пријатно кога се слуша сред - Солун. Честитки за победата на Рико. Thu, 27 Nov 2008 21:02:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Makedonskata_himna_srede_Solun/Лалињата од 1636 http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Lalinjata_od_1636/Сите лекции што треба да ги знае нашата генерација за бумот и неговите фази, за деривативите, хипотеките и шпекулациите, се содржани во приказната за лалињата од 1636 година. Приказна од која, за жал на денешните генерации, лекциите очигледно не се научени Fri, 16 Jan 2009 10:22:52 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Lalinjata_od_1636/Македонски нинџи http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Makedonski_nindzhi/Правите нинџи обично не можеш да ги видиш ама изгледа на овие нашите нинџи не им кажале за тоа :) Tue, 27 Jan 2009 09:50:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Makedonski_nindzhi/Поврзани вести околу Фрчковски :) http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Povrzani_vesti_okolu_Frchkovski/Случајно или не, Фрчковски е групиран со вести поврзани за јужниот сосед :) Tue, 03 Feb 2009 17:10:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Povrzani_vesti_okolu_Frchkovski/Весела математика http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Vesela_matematika/Сигурно Дора Бакојани учела математика заедно со Амди Бајрам :) Wed, 25 Feb 2009 13:24:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Vesela_matematika/Председателска ТВ дебата http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Predsedatelska_TV_debata/....бледи настапи и отсуство на јасни позиции и пораки до граѓаните го одбележаа првото телевизиско соочување на претседателските кандидати.... Thu, 05 Mar 2009 01:26:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Predsedatelska_TV_debata/В.д. дипломатија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vd_diplomatija/... Македонија беше без амбасадор во Вашингтон повеќе од година и половина, исто така во Москва, Рим и во други важни меѓународни центри, што значи Македонија не ја потценува Австрија, туку напротив - ја става во кругот на за нас најважните! Wed, 11 Mar 2009 06:33:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vd_diplomatija/Интернет страници достапни за слепи лица http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Internet_stranici_dostapni_za_slepi_lica/Македонските весници, интернет страници и книги, ќе станат достапни за слепите лица. Новиот софтвер на кој работат професорите и студентите од Универзитетот ФОН, овозможува претворање на македонскиот текст во говор. Fri, 13 Mar 2009 14:41:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Internet_stranici_dostapni_za_slepi_lica/Академик Каневче: За Македонија е добро сама да гради нуклеарka http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Akademik_Kanevche_Za_Makedonija_e_dobro_sama_da_gradi_nuklearka/„Националната стратегија за енергетика во моментов е во постапка во Министерството за економија, и верувам дека наскоро ќе биде разгледувана од Владата за потоа да се отвори јавна расправа“ Mon, 27 Apr 2009 22:24:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Akademik_Kanevche_Za_Makedonija_e_dobro_sama_da_gradi_nuklearka/Македонија повторно „жртва“ на евровизиските правила http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonija_povtorno_zhrtva_na_evroviziskite_pravila/Правилото воведено минатата година дека десеттиот учесник за финале (од полуфиналните вечери) го одредува бекап-жирито на ЕБУ и оваа година „се скрши“ врз Македонија. Mon, 18 May 2009 17:00:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonija_povtorno_zhrtva_na_evroviziskite_pravila/