Кајмакот / drown - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/drown/Послeдни пријавени статии од drownmkИнтервју со Иво Ивановски http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Intervju_so_Ivo_Ivanovski/Во Декември, 2006 година, Владата го избра М-р Иво Ивановски за министер без ресор задолжен за развој на информатичкото општество во Македонија. Иво, кој е роден во Битола, има дипломирано на американскиот универзитет Охајо Стејт во 2000 година, а својата магистратура во насоката хардверски... Fri, 18 Apr 2008 18:59:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Intervju_so_Ivo_Ivanovski/Пет совети за заштита на безжични мрежи http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pet_soveti_za_zashtita_na_bezzhichni_mrezhi/Со се поголемата застапеност на оваа технологија, бројот на задоволни луѓе од Wi-Fi драстично се зголемува. Се поголем е бројот на корисници на мобилни и безжични телефони, како и голем број на лаптоп компјутери со вградени безжични адаптери кои овозможуваат приклучок на интернет каде што има... Fri, 18 Apr 2008 00:44:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pet_soveti_za_zashtita_na_bezzhichni_mrezhi/Во слики: Fedora Core 8 инсталација http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Vo_sliki_Fedora_Core_8_instalacija/Статијава ќе ви прикажe како да инсталирате Fedora Linux Core 8 на вашиот компјутер. Во овој случај, јас ја инсталирам на виртуелна машина бидејќи веќе ја имам инсталирано на компјутерот. Постапката е целосно иста како и при инсталација на компјутер. Fri, 18 Apr 2008 01:11:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Vo_sliki_Fedora_Core_8_instalacija/Предавање: Security Holes http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Predavanje_Security_Holes/"Пред некој ден имав интересно предавање од млад дечко од Србија што моментално работи за Сони Ериксон во одделот за security, па сакав со вас да споделам два нови методи што тој ни ги кажа, со кои се загрозуваат системи за безбедност." Mon, 21 Apr 2008 00:58:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Predavanje_Security_Holes/Семинар на LEVEL ONE и EQUIP + интервју со Олаф Штајнхен http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Seminar_na_LEVEL_ONE_i_EQUIP_intervju_so_Olaf_Shtajnhen/На 24.04.2008 година во Скопје, во организација на DDC (Digital Data Communications) Macedonia се одржа семинар на кој беа презентирани најновите производи на Level One и Equip. Семинарот беше дел од DDC Training Program Roadshow, кој опфати земји од Балканот и Европа. Sun, 27 Apr 2008 20:34:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Seminar_na_LEVEL_ONE_i_EQUIP_intervju_so_Olaf_Shtajnhen/