Кајмакот / darko156 - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/darko156/Послeдни пријавени статии од darko156mkРеклами на Facebook. Може ли да променат нешто? http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Reklami_na_Facebook_Mozhe_li_da_promenat_neshto/Актуелна тема. Мноооогу актуелна тема. Всушност тема која може конечно да мрдне некои закоравени работи на полето Интернет огласување во Македонија. Mon, 01 Jun 2009 12:12:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Reklami_na_Facebook_Mozhe_li_da_promenat_neshto/За подрокот, загаДката и историјата http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_podrokot_zagaDkata_i_istorijata/Сакав да гласам за постов на Сеад, очекувајќи дека некој го пријавил веќе. И кога гледам..... :) Wed, 13 May 2009 21:55:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_podrokot_zagaDkata_i_istorijata/Протестот не им припаѓа на политичарите! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Protestot_ne_im_pripagja_na_politicharite/Би требало да се засрамат и да се извинат за тоа што го узурпираа медиумскиот простор и се наредија да се сликаат. Новинарите би требало да се засрамат што им придадоа значење. Sat, 11 Apr 2009 17:31:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Protestot_ne_im_pripagja_na_politicharite/Рапорт од интензивна нега: гласачкото тело бавно закрепнува http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Raport_od_intenzivna_nega_glasachkoto_telo_bavno_zakrepnuva/Сума сумарум, се забележува дека телото дава некакви знаци на физиолошка функционалност, но уште е далеку од тоа да застане на свои нозе и да ја одбие веќе штетната партиска инфузија. Wed, 08 Apr 2009 08:26:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Raport_od_intenzivna_nega_glasachkoto_telo_bavno_zakrepnuva/Синко, кревет http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Sinko_krevet/- "Синкооо кревет" - а тој одговара: - "Не фала, имам стан!". Mon, 30 Mar 2009 11:02:29 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Sinko_krevet/Вечер фатен во кражба, пак… http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vecher_faten_vo_krazhba_pak/Смешно е што авторите на блоговите кај нас имаат поголема одговорност и степен на аргументираност од оние кои треба да се професионалци во јавниот комуникациски систем и кои живеат од тоа. Fri, 13 Mar 2009 10:16:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vecher_faten_vo_krazhba_pak/Windows 7 низ екранот на Goodbytes http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Windows_7_niz_ekranot_na_Goodbytes/Нема многу за читање, за гледање е повеќе. Има легенди и 55 screenshot-ови Tue, 13 Jan 2009 20:34:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Windows_7_niz_ekranot_na_Goodbytes/Кампањата за кирилица како заговор на телекомуникациските компании http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Kampanjata_za_kirilica_kako_zagovor_na_telekomunikaciskite_kompanii/Трите мобилни оператори во своите понуди гордо истакнуват дека преку мобилните телефони може да се пишува и на македонски јазик со кирилско писмо. A, премолчија дека СМС-пораката напишана со 160 македонски печатни букви се наплаќа како за две, а понекогаш и како за три пораки напишани на латиницa. Mon, 29 Dec 2008 09:22:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Kampanjata_za_kirilica_kako_zagovor_na_telekomunikaciskite_kompanii/ Отворена дискусија: Интернет апликации развој, маркетинг и промоцијa http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Otvorena_diskusija_Internet_aplikacii_razvoj_marketing_i_promocija/Понеделник 22 декември во Точка во 17 часот, Центарот за нови медиуми и Слободен софтвер Македонија организираат отворена дискусија на теми: производство на интернет апликации, развој на тимови, имплементација на различни методологии и технологии, интернет маркетинг и промоција. Fri, 19 Dec 2008 11:07:17 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Otvorena_diskusija_Internet_aplikacii_razvoj_marketing_i_promocija/Блог терминологија: 5 кратки појаснувања http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Blog_terminologija_5_kratki_pojasnuvanja/Еве зошто треба појаснување: 1. Има луѓе на кои не им е јасно, а би сакале да знаат кој термин што значи. 2. Има луѓе кои ги употребуваат термините во погрешна ситуација со погрешно значење. 3. Ми треба линк за референцирање :) Mon, 08 Dec 2008 11:31:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Blog_terminologija_5_kratki_pojasnuvanja/Cлободни канцелариски зони http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Clobodni_kancelariski_zoni/Ела куме да се сликаме, ела застани зад мене. Дечки вие наместете се од страна, а амбасадорот нека дојде од десно. Стеснете сте малку. Фотографот се оддалечува од групата, им вели да не мрдаат и им дава знак дека треба да кажат „Интееееееел“ во моментот кога ќе ги фотографира. Mon, 17 Nov 2008 21:09:56 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Clobodni_kancelariski_zoni/Лесна му земја на Студент ФМ http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Lesna_mu_zemja_na_Student_FM/Ко ќе ми текне дека и јас имав едно време, додека беше на врв во Гоце, радио емисија на студентско радио. Еееее..... Sat, 08 Nov 2008 19:25:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Lesna_mu_zemja_na_Student_FM/Интервенција во реалноста http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Intervencija_vo_realnosta/Да го направиме ова! Или да го смениме однесувањето? Fri, 05 Sep 2008 11:17:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Intervencija_vo_realnosta/Олимписки Бисери http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Olimpiski_Biseri/Отворена wiki страница посветена на коментаторските бисери поврзани со претстојните олимписки игри кои се одржуваат во Пекинг, Кина. Дополнете!!! Mon, 11 Aug 2008 11:31:17 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Olimpiski_Biseri/Мојата Кирилица http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Mojata_Kirilica/Агенциите „Идеја Плус“ и „МИА“ осмислија и подготвија непрофитна Kампања за зачувување, користење и модернизација на македонската кирилица „Го чувам своето“. Кампањата им е наменета на сите на кои кирилицата им првото писмо, првата љубoв. Tue, 22 Apr 2008 14:43:54 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Mojata_Kirilica/Зошто блогираш? http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zoshto_blogirash/Анкета наменета само за блогери. Има за цел да ја открие практиката на блогирање, мотивацијата и нивото на себеотркивање. Ќе се обидам да ги употребам сите канали за да ја испромовирам максимално, со цел да ја пополнат што е можно повеќе блогери. Помогнете. Mon, 21 Apr 2008 21:02:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Zoshto_blogirash/Дали сум пиринка, егејка, вардарка... јас сум Скопјанка. http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dali_sum_pirinka_egejka_vardarka_jas_sum_Skopjanka/Естрадата однапред запознаена со исходот од преговорите за името Thu, 27 Mar 2008 19:34:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dali_sum_pirinka_egejka_vardarka_jas_sum_Skopjanka/ТОП 10 на мк вести http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/TOP_10_na_mk_vesti/полсе тешка борба и јака конкуренција, жирито (сеад) успеа да издвои „само” 10 интересни вести. Fri, 14 Mar 2008 09:26:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/TOP_10_na_mk_vesti/Мижи да ти баам http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Mizhi_da_ti_baam/Мала лекција за следниот пат кога некој ќе ви расказува како му ја претскажале иднината Wed, 27 Feb 2008 07:22:57 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Mizhi_da_ti_baam/И ВЕЧЕР има photoshop http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/I_VEChER_ima_photoshop/Продолжение на серијалот „македонските медиуми го открија фотошоп”. Овој пат ВЕЧЕР во „употреба на текст алатка во најнвата CS3 верзија”. Wed, 13 Feb 2008 17:13:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/I_VEChER_ima_photoshop/